PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Piotr Szulkin
URODZONY: 26 kwiecień 1950, Gdańsk
ZMARŁ: 03 sierpień 2018 w wieku 68 lat, ()
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (27)
2003
Ubu król
Scenariusz
1999
Ja jestem Jurek
Opieka pedagogiczna
1998
Irytujące buczenie lodówki
Opieka pedagogiczna
1998
Kopciuch
Opieka pedagogiczna
1996
Przez chwilę
Opieka pedagogiczna
1994
MFR- notacja
Scenariusz
1994
Na oślep
Opieka artystyczna
1994
Ich styl
Opieka pedagogiczna
1994
Moja ostatnia kobieta
Opieka pedagogiczna
1994
Tak a nie inaczej
Opieka pedagogiczna
1994
Pamięć
Opieka pedagogiczna
1993
Mięso (Ironica)
Scenariusz
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
Scenariusz
1981
Wojna światów - następne stulecie
Scenariusz
1979
Golem
Scenariusz
1978
Copyright film polski MCMLXXVI
Scenariusz
1978
Kobiety pracujące
Scenariusz
1976
Życie codzienne
Scenariusz
1976
Oczy uroczne
Scenariusz
1975
Narodziny
Scenariusz
1975
Zespół SBB
Scenariusz
1975
Dziewcę z ciortem
Scenariusz
1974
Przed kamerą SBB
Scenariusz
1973
Szkic do sześciu części
Scenariusz
1972
Wszystko
Scenariusz
1972
Raz, dwa, trzy
Scenariusz
1971
Autobus z napisem "Koniec"
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (19)
2003
Ubu król
Reżyser
1994
MFR- notacja
Reżyser
1993
Mięso (Ironica)
Reżyser
1991
Femina
Reżyser
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
Reżyser
1981
Wojna światów - następne stulecie
Reżyser
1979
Golem
Reżyser
1978
Copyright film polski MCMLXXVI
Reżyser
1978
Kobiety pracujące
Reżyser
1976
Oczy uroczne
Reżyser
1976
Życie codzienne
Reżyser
1975
Zespół SBB
Reżyser
1975
Dziewcę z ciortem
Reżyser
1975
Narodziny
Reżyser
1974
Przed kamerą SBB
Reżyser
1973
Szkic do sześciu części
Reżyser
1972
Raz, dwa, trzy
Reżyser
1972
Wszystko
Reżyser
1971
Autobus z napisem "Koniec"
Reżyser
 AKTOR (5)
1994
Kim Pan jest, Panie Szulkin?
(bohater filmu)
1992
Kiedy rozum śpi
1989
Lawa
Diabeł w "Śnie Senatora"
1986
Kołysanka
1978
Szpital Przemienienia
kompozytor Jakub
 SCENOGRAFIA (2)
1978
Kobiety pracujące
Scenografia
1975
Dziewcę z ciortem
Scenografia
 INNE (1)
1993
Mięso (Ironica)
Choreograf układów tanecznych
Opis
Ukończył Wydział Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi, potem wykładowca na tej uczelni. Wyreżyserował m.in.: „Oczy urocze” (1976), „Golem” (1979), „Femina” (1990), „Ubu Król” (2003). Jako aktor współpracował z reżyserami: Edwardem Żebrowskim, Jerzym Sztwiertnią, Tadeuszem Konwickim i Marcinem Ziębińskim. Odznaczony Srebrnym Medalem "Zasłużony Kulturze - Gloria Artis" (2015). Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll