PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Grzegorz Warchoł
URODZONY: 31 sierpień 1947, Kraków
Filmografia
 AKTOR (29)
2014
Obywatel
Mietek Dubel
2010
Mała matura 1947
Woźny Krupa
2006
Palimpsest
Zygmunt
2005
Skazany na bluesa
Gruber
2005
Czas surferów
Czarnecki
2000
Wyrok na Franciszka Kłosa (TV)
Schwick
1999
O dwóch takich co nic nie ukradli
szef policji
1995
Grający z talerza
konferansjer w cyrku
1995
Ekstradycja
Sytniewski "Syty", szef mafii
1993
Trzy kolory: Biały
partner właściciela kantoru
1993
Goodbye Rockefeller
mecenas Jaro-Maczyński, adwokat Namolnego
1992
Szwadron
karczmarz
1991
Tak, tak
dyrektor TV
1989
Kapitał, czyli jak zrobić pieniądze w Polsce
1988
Piłkarski poker
prezes "Oceanii"
1988
Obywatel Piszczyk
Władek
1987
Brawo mistrzu
1987
Sala nr 6
stróż Bałus
1981
Wojna światów - następne stulecie
wnuk odprowadzający starca na pobranie krwi
1979
Golem
przewodnik niewidomego
1978
Biały mazur
Stanisław Mendelson
1978
Samosierra. 1808
Napoleon Bonaparte
1977
Wolna sobota
brygadzista Jan Borusiak
1977
Wesołych świąt
milicjant
1976
Za rok, za dzień, za chwilę
porucznik WOP
1976
Krótkie życie
Staszek
1975
Strach
Wojciech Wilak
1971
150 na godzinę
Jozek
1971
Kocie ślady
milicjant Waldek, brat Hanki
 PRODUKCJA (3)
1995
Grający z talerza
Producent
1994
Legenda Tatr
Producent
1992
Enak
Koproducent
 PION REŻYSERSKI (2)
1985
Lubię nietoperze
Reżyser
1983
Adopcja
Reżyser
 SCENARIUSZ (1)
1985
Lubię nietoperze
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll