PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
James Franco
URODZONY: 19 kwiecień 1978, Palo Alto, Kalifornia
Filmografia
 AKTOR (38)
2019
Śnieżna paczka
Lemmy (głos)
2017
Disaster Artist
2017
Obcy: Przymierze
Branson
2016
Dlaczego on?
Laird Mayhew
2016
Sausage Party
Toast (głos)
2015
Królowa pustyni
Henry Cadogan
2015
Every Thing Will Be Fine
Tomas Eldan
2015
Kim jest Michael
Michael Glatze
2015
Mały Książę
Lis (głos)
2014
True Story
Christian Longo
2014
Third Person
2013
Oz: Wielki i Potężny
Oz
2013
Kiedy umieram
Darl Bundren
2013
To już jest koniec
James Franco
2012
The Iceman
Marty
2012
Lovelace
Hugh Hefner
2012
Marina Abramović: artystka obecna
2012
Francophrenia
2012
The Letter
Tyrone
2012
Spring Breakers
Alien
2011
Geneza planety małp
Will Rodman
2011
Rebel
2010
127 godzin
Aron Ralston
2010
Skowyt
Allen Ginsberg
2010
Nocna randka
Smaczek
2010
Jedz, módl się, kochaj
David
2010
Z wielką mocą: Historia Stana Lee
James Franco
2008
Obywatel Milk
Scott Smith
2008
Boski chillout
Saul Silver
2007
W Dolinie Elah
Sierżant Dan Carnelli
2007
Spider-Man 3
Harry Osborn/Hobgoblin
2006
Tristan i Izolda
Tristan
2006
Flyboys - Bohaterska Eskadra
Rawlings
2005
VI Batalion
Kapitan Prince
2004
Spider-Man 2
Harry Osborn
2003
The Company
Josh
2002
Spider-Man
Harry Osborn
2002
Dochodzenie
Joey LaMarca
 PION REŻYSERSKI (6)
2017
Disaster Artist
Reżyser
2013
Kiedy umieram
Reżyser
2012
Francophrenia
Reżyser
2012
My Own Private River
Reżyser
2011
Rebel
Reżyser
2009
42 One Dream Rush
Reżyser
 SCENARIUSZ (2)
2013
Kiedy umieram
Scenariusz
2011
Rebel
Scenariusz
 PRODUKCJA (1)
2015
Kim jest Michael
Producent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll