PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Krasicki

Andrzej Krasicki
URODZONY: 31 październik 1918, Tarnów
ZMARŁ: 15 styczeń 1995 w wieku 76 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (66)
1992
Pisarz, historyk... szpieg?
Józef Ignacy Kraszewski
1988
Romeo i Julia z Saskiej Kępy
mężczyzna na budowie
1988
Pomiędzy wilki
Urzędnik brytyjski
1988
Rzeczpospolitej dni pierwsze
Ignacy Daszyński
1988
Warszawskie gołębie
gołębiarz
1988
Pozostaniemy wierni
1986
Kolega Pana Boga
1986
A żyć trzeba dalej
1986
Epizod Berlin - West
Mosielewicz, prezes organizacji emigracyjnej
1986
Czas nadziei
towarzysz Miciński z KW
1985
Epizod Berlin West
prezes
1985
Kronika wypadków miłosnych
arcybiskup
1985
Chrześniak
ksiądz
1985
Dłużnicy śmierci
sklepikarz, ojciec Ireny
1985
Starzy znajomi
właściciel pokoju wynajmowanego przez Sajkiewicza
1984
Katastrofa w Gibraltarze
prezydent Franklin D. Roosevelt
1984
Pobojowisko
woźny
1984
Bez końca
(nie występuje w napisach)
1983
Haracz szarego dnia
Wurt
1983
Pobyt
lekarz więzienny
1983
Fachowiec
wuj Zaliwskiego
1983
Pastorale Heroica
chirurg
1982
Wielki Szu
barman
1981
Krach operacji „Terror”
brytyjski minister spraw zagranicznych
1981
Zderzenie
patolog
1979
Słodkie oczy (TV)
minister na uroczystości uruchomienia urządzenia
1978
Sekret Enigmy
pułkownik Otto Brandt
1978
Koty to dranie
kierowca
1978
Azyl
Kępny, gość u Wawrzyniaków
1977
Śmierć prezydenta
Antoni Kamieński
1977
Bezkresne łąki
siwy pan
1976
Zagrożenie
mężczyzna na przyjęciu
1975
Skazany
inspektor śledczy
1974
Zapamiętaj imię swoje
SS-man
1974
Nie ma mocnych
ksiądz
1974
Katastrofa
minister
1974
Nie ma róży bez ognia
automobilista
1974
Potop
Bergman
1972
Z tamtej strony tęczy
klient
1971
Na przełaj
Jarosz
1971
Aktorka
dyrektor teatru
1971
Złote koło (TV)
kapitan Podgórski
1971
Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (TV)
prokurator Manzini, uczestnik obiadu
1971
Wizyta
porucznik MO
1971
Obcy w lesie (TV)
1970
Mały
ojciec Natalii
1970
Pogoń za Adamem
oficer na zabawie w Rzymie
1970
Raj na ziemi
1970
Prom
bosman na holowniku "Orion"
1969
Polowanie na muchy
gość w Nieporęcie
1969
Sąsiedzi
oficer w sztabie
1968
Wniebowstąpienie
SS-man aresztujący matkę Sebastiana
1968
Hasło Korn
oficer kontrwywiadu
1968
Lalka
mężczyzna na zebraniu podczas przyjęcia u hrabiny Karolowej
1967
To jest twój nowy syn
1967
Klub szachistów
członek klubu
1966
Ktokolwiek wie...
dziennikarz w redakcji bohatera
1964
Beata
kostiumograf Michał Zaremba
1964
Panienka z okienka
admirał Seton
1963
Mój drugi ożenek
mąż Helusi
1963
Daleka jest droga
oficer
1962
Drugi brzeg
więzień kryminalny
1961
Kwiecień
1960
Krzyżacy
Hughens
1959
Inspekcja pana Anatola
sprzedawca w komisie
1957
Kapelusz pana Anatola
kolega z pracy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll