PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Grabowski

Krzysztof Grabowski
URODZONY: 31 październik 1932, Warszawa
ZMARŁ: 06 styczeń 2000 w wieku 67 lat, Pyry (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (118)
2001
Tryumf Pana Kleksa
Dźwięk
1996
Nocne graffiti
Dźwięk
1996
Dzielski: bankietem do kapitalizmu
Dźwięk
1995
Dyskretny urok salonów polskich poza Paryżem
Dźwięk
1995
Oszołom
Dźwięk
1995
Wielki tydzień
Dźwięk
1995
Dyskretny urok salonów polskich w Paryżu
Dźwięk
1995
Henryk Tomaszewski
Dźwięk
1994
Dama Kameliowa
Dźwięk
1993
Ordonka
Dźwięk
1993
Pajęczarki
Dźwięk
1992
Nocne ptaki
Dźwięk
1992
Potomkowie wielkich rodów
Dźwięk
1991
Panny i wdowy
Dźwięk
1991
Papierowe małżeństwo
Dźwięk
1990
Historia niemoralna
Dźwięk
1990
Nie wierzę politykom
Dźwięk
1989
Gorzka miłość
Dźwięk
1988
Pan Kleks w kosmosie
Dźwięk
1988
Bobek czyli jedenaście wcieleń Bogumiła Kobieli
Dźwięk
1988
Polonez
Dźwięk
1988
Oskarżony
Dźwięk
1986
Odczyt, czyli jak zostałem literatem
Dźwięk
1985
Rajska jabłoń
Dźwięk
1984
Kim jest ten człowiek
Dźwięk
1983
Kamienne tablice
Dźwięk
1982
Krzyk
Dźwięk
1981
Miłość ci wszystko wybaczy
Dźwięk
1981
Debiutantka
Dźwięk
1980
Bez miłości
Dźwięk
1980
Przygoda reportera
Dźwięk
1980
Warszawo Warszawo
Dźwięk
1980
Alicja w krainie atomu
Dźwięk
1979
Prom do Szwecji
Dźwięk
1979
Order Uśmiechu
Dźwięk
1978
Polska kraj otwarty
Dźwięk
1978
Bilet powrotny
Dźwięk
1977
Akademik
Dźwięk
1977
Martwa natura
Dźwięk
1977
Koszalin
Dźwięk
1977
Deja vu czyli skąd my to znamy
Dźwięk
1976
Dno
Dźwięk
1976
Ognie są jeszcze żywe
Dźwięk
1974
Nie tylko dla dzieci
Dźwięk
1973
Dziesiąty raz w Opolu
Dźwięk
1973
Nocleg
Dźwięk
1973
Stefania Woytowicz
Dźwięk
1973
Droga do pacjenta
Dźwięk
1973
Mianuję obywatela aktorem
Dźwięk
1972
Nahorny - rondo
Dźwięk
1972
Każdy w bardzo ważnej sprawie
Dźwięk
1972
Kwiat paproci
Dźwięk
1972
Rodzinny koncert
Dźwięk
1971
Sam wśród ptaków
Dźwięk
1970
Suita styczniowa
Dźwięk
1970
Gry
Dźwięk
1970
"Konsul" i inni
Dźwięk
1970
Warszawska opowieść
Dźwięk
1970
Historia jednej ustawy
Dźwięk
1969
Gościniec
Dźwięk
1969
Koncert na 707 ulic
Dźwięk
1969
Sopot 69
Dźwięk
1969
Zawsze rodzi się chleb
Dźwięk
1969
Kwiaty z Sofii
Dźwięk
1969
63 dni
Dźwięk
1969
Między wrześniem a majem
Dźwięk
1969
Polonez
Dźwięk
1969
Suita Yoruba
Dźwięk
1969
Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię
Dźwięk
1968
Sopot 68
Dźwięk
1968
Spotkanie z Kairem
Dźwięk
1968
Orfeusz
Dźwięk
1968
Kronika wielkiej miedzi
Dźwięk
1968
Cena życia i śmierci
Dźwięk
1968
Między zjazdami
Dźwięk
1968
Dancing w kwaterze Hitlera
Dźwięk
1968
Sprawiedliwi
Dźwięk
1968
Mistrz szuka następcy
Dźwięk
1968
Herold
Dźwięk
1968
Akt oskarżenia
Dźwięk
1968
Starzyki
Dźwięk
1968
Synowie Nilu
Dźwięk
1968
Miedź 68
Dźwięk
1968
Gra Konstanty Kulka
Dźwięk
1967
Spadachron SPR-10
Dźwięk
1967
Ostatni przystanek
Dźwięk
1967
Anatomia miasta
Dźwięk
1967
Sopot 67
Dźwięk
1967
Spacer wśród chmur
Dźwięk
1967
Być
Dźwięk
1967
Wyjazd o świcie
Dźwięk
1966
Wola Rafałowska
Dźwięk
1966
Od pracy rąk do maszyn w budownictwie
Dźwięk
1966
Treflowy dzień
Dźwięk
1966
Jeden z sześciu tysięcy
Dźwięk
1966
Wyścig
Dźwięk
1965
Cogito ergo sum (maszyny cyfrowe)
Dźwięk
1965
Wizja lokalna
Dźwięk
1965
Góra zwana "Kubą"
Dźwięk
1965
Więcej grubego węgla
Dźwięk
1964
Niedziela
Dźwięk
1964
Płock rusza
Dźwięk
1964
Matura
Dźwięk
1964
Szkice lubelskie
Dźwięk
1964
Przerwany lot
Dźwięk
1964
Chwila wspomnień - rok 1949
Dźwięk
1964
Dom na osiedlu
Dźwięk
1964
Pożegnanie z ojczyzną
Dźwięk
1964
20 lat później
Dźwięk
1963
Daleka jest droga
Dźwięk
1963
Visitez Zakopane
Dźwięk
1963
Powrót piratów
Dźwięk
1962
I ty zostaniesz Indianinem
Dźwięk
1962
Dachy
Dźwięk
1961
Gdańsk po 16-stu latach
Dźwięk
1960
I klasa
Dźwięk
1960
Śnieżka nadaje szyfr
Dźwięk
1960
Wieczór w "Szpaku"
Asystent operatora dźwięku
 PION REŻYSERSKI (8)
1993
Żnin - Paryż - Wenecja, czyli sceny z życia prowincji
Współpraca
1984
Opale
Współpraca
1979
Bronić będziemy
Reżyser
1977
Tydzień przed rocznicą
Współpraca
1968
Protest-68
Współpraca
1967
Noc śródmieścia
Współpraca
1966
Selim
Współpraca
1959
Najlepsze chwile naszego życia
Współpraca
 MUZYKA (2)
1963
Niedziela na wsi
Muzyka
1960
Pocztówki z Zakopanego
Muzyka
 PRODUKCJA (1)
2009
Dzieci Ireny Sendlerowej
Koproducent
 AKTOR (1)
2003
Przystanek Woodstock: najgłośniejszy film polski
On sam
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll