PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Szczepkowski

Andrzej Szczepkowski
URODZONY: 26 kwiecień 1923, Sucha Beskidzka
ZMARŁ: 31 styczeń 1997 w wieku 73 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (34)
1995
Awantura o Basię
Walicki
1995
Opus Dei - dzieło Boga
(głos)
1993
"Święta miłości kochanej ojczyzny" W rocznicę Konstytucji 3 Maja
1993
"Święta miłości kochanej ojczyzny" w rocznicę Konstytucji 3 maja
(bohater filmu)
1991
Życie za życie. Maksymilian Kolbe
mecenas Górecki, więzień zwolniony z Auschwitz
1990
Życie za życie
Górecki
1988
Król Komputerów
Johann Wolfgang Goethe
1988
Dotknięci
ksiądz Karol
1988
Spadek
notariusz
1988
Obywatel Piszczyk
Tubalny
1987
Rajski ptak
profesor
1986
Cudowne dziecko
dyrektor szkoły
1985
Jezioro Bodeńskie
Thompson
1978
Sekret Enigmy
pułkownik Gustaw Bertrand
1978
Dorota
urzędnik Ministerstwa Przemysłu Maszynowego
1978
Sto koni do stu brzegów
pułkownik
1977
Pasja
Wodzicki
1976
Zielone - minione...
1975
Obrazki z życia
Adwokat Wojciechowskiego (nowela "Spór")
1972
Wesele
Nos
1972
Niebieskie jak Morze Czarne
Puc
1966
Piekło i niebo
Franciszek
1965
Wojna domowa
wuj Anuli
1964
Pingwin
ojciec Adasia
1963
Mansarda
Stanisław Witkiewicz
1963
Zacne grzechy
przeor Ignacy
1962
I ty zostaniesz Indianinem
Edmund "Szyjka", członek bandy
1962
Wielka, większa i największa
tata Iki
1961
Historia żółtej ciżemki
"Czarny Rafał"
1961
Drugi człowiek
Wolski
1959
Pan Anatol szuka miliona
szef
1958
Żołnierz królowej Madagaskaru
1957
Deszczowy lipiec
Wacek
1957
Kapelusz pana Anatola
członek bandy
 INNE (2)
1965
Urodzeni w roku 1944
Lektor
1951
Zwycięska droga
Lektor
 SCENARIUSZ (1)
1958
Kalosze szczęścia
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll