PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mirosława Marcheluk

Mirosława Marcheluk
URODZONA: 11 marzec 1939, Białystok
Filmografia
 AKTORKA (42)
2017
Zerwany kłos
Wieśniaczka
2016
Smoleńsk
2014
Sąsiady
Żona Nawiedzonego
2008
Rysa
Nastka, przyjaciółka Żółwieńskich
1997
Mamo, czy kury potrafią mówić?
Księżniczka (głos)
1995
Pokuszenie
przeorysza
1994
Koniec zabawy
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
matka Reginy
1991
Skarga
urzędniczka, koleżanka Stefanii Stawickiej
1990
Pogrzeb kartofla
Andrzejewska
1990
Ucieczka z kina "Wolność"
dziennikarka na spotkaniu z cenzorem; nie występuje w napisach
1989
Urodzony po raz trzeci
Maria Bruzdowa, matka zmarłego Krzysztofa
1989
Po własnym pogrzebie
Maria Bruzdowa, matka zmarłego Krzysztofa
1988
Pantarej
matka
1987
Pasaż
1987
Sonata marymoncka
Zielińska
1987
Opowieść Harleya
matka Janka
1986
Prywatne śledztwo
pijaczka
1986
Inna wyspa
siostra przełożona
1986
Słońce w gałęziach
1985
Anna
1985
Mokry szmal
matka Agaty
1985
Ślady wilczych zębów
kelnerka
1984
Zabicie ciotki
Bednarzowa
1984
Wahadełko (TV)
Aniela
1984
Alabama
stryjna Piotra
1984
Zamiana
Marta
1984
Umarłem, aby żyć
Maria Bruzdowa, matka zmarłego w szpitalu na Solcu Krzysztofa
1983
Niedzielne igraszki
Głupia Blacha
1983
Seksmisja
sekretarka Ligi
1983
Dzień kolibra
matka Witka
1982
Milczenie
1982
Klakier
1982
Jeśli się odnajdziemy
Zofia Merle
1982
Wyłap
żona Rysia
1981
Czerwone węże
nauczycielka
1980
Panienki (TV)
pacjentka, znajoma Głowackiego
1979
Deklinacja
1979
Dwa listy
1977
Zdjęcia próbne
Krystyna, żona Michała
1976
Trochę wielkiej miłości
Zosia, przyjaciółka bohaterki
1963
Łąka
 INNE (1)
1982
Kiedy Polska mi na myśl staje
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll