PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Jaworski

Stanisław  Jaworski
URODZONY: 12 luty 1895, Dolina k. Stanisławowa
ZMARŁ: 28 październik 1970 w wieku 75 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (10)
1968
Wniebowstąpienie
sędzia
1965
Niekochana
komornik
1960
Historia współczesna
Albinowski, ojciec Basi
1959
Inspekcja pana Anatola
inspektor
1959
Pan Anatol szuka miliona
inspektor
1958
Pożegnania
Janowski
1958
Zadzwońcie do mojej żony
Stępowski, ojciec Zbigniewa
1957
Kapelusz pana Anatola
inspektor milicji
1956
Człowiek na torze
inspektor kolejowy
1948
Skarb
Halny
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll