PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiktor Zborowski

Wiktor Zborowski
URODZONY: 10 styczeń 1951, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (50)
2019
Pan T.
2018
Asteriks i Obeliks. Tajemnica magicznego wywaru
Obeliks (głos)
2017
Pokot
2016
Rock Dog. Pies ma głos!
Mistrzu (polski dubbing)
2015
Świt
Karlis Janovics
2015
Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy
Stypa
2014
Samoloty 2
Wicherek (polski dubbing)
2013
Kanadyjskie sukienki
Pan Walczyk
2013
Piorun i magiczny dom
Jack (polski dubbing)
2012
Ralph Demolka
Surge Protector (polski dubbing)
2011
Rio 3D
Nigel,polski dubbing (głos)
2011
Och, Karol 2
Ojciec Marii
2010
Śluby panieńskie
Jan
2010
Milion dolarów
Kierowca dyrektora banku
2010
Mała matura 1947
Profesor "Syfon", matematyk, wychowawca klasy
2010
Święta krowa
weterynarz
2009
Esterhazy
2008
Asterix na olimpiadzie
Obelix (głos)
2008
Supremax
2007
Ryś
Jasny
2006
Asterix i Wikingowie
Obelix (polska wersja językowa) (głos)
2004
Cudownie ocalony
Stasiek Zygon
2003
Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem
Wiking Tłumacz
2002
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
Obélix
2000
Koniec świata u Nowaków
tato
1999
Ogniem i mieczem
Podbipięta
1998
Złoto dezerterów
Haber
1997
Darmozjad Polski
sekretarz
1996
Dzwonnik z Notre Dame
Victor (polski dubbing) (głos)
1994
Oczy niebieskie
aktor
1994
Król Lew
Mufasa(polski dubbing)
1993
Goodbye Rockefeller
Matros
1993
Goodbye, Rockefeller
Matros
1993
Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu
fryzjer
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
Wilhelm, następca Hermana u karuzelnika
1992
Jacek i Placek
(głos)
1991
Kuchnia polska
Jan Biesiekierski
1989
Sztuka kochania
Roman Zabiełło
1988
I skrzypce przestały grać
Tomasz
1987
Misja specjalna
Zdzisio mechanik teatralny pracujący w restauracji
1985
Kobieta w kapeluszu
aktor
1985
C.K. Dezerterzy
Moryc Haber
1985
Siekierezada
młody Batiuk
1983
Wielki statysta
Konopka
1981
Miś
mężczyzna wnoszący do kiosku łysą kobietę na noszach
1980
Kontrakt
gość
1980
Dzień Wisły
1979
Tajemnica szyfru Marabuta
(głos)
1977
Ostatnie okrążenie
1973
Padalce
wikary
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll