PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wojciech Alaborski

Wojciech Alaborski
URODZONY: 23 wrzesień 1941, Drohobycz
ZMARŁ: 05 kwiecień 2009 w wieku 67 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (17)
2003
Marcinelle
Lumbard
1992
Wielka wsypa
Czesio, kapitan z Wydziału Przestępstw Gospodarczych
1989
Żelazną ręką
Andrzej Zborowski
1986
Druga strona słońca
Tomasz Ostrowski, przyjaciel Zofii
1986
Wcześnie urodzony
ordynator
1984
111 dni letargu
dziennikarz Aureli, znajomy Siedleckiego
1983
Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny
Andrzej Górka
1982
Pajęczyna
towarzysz
1981
Człowiek z żelaza
personalny
1981
Dziecinne pytania
Wasiak
1981
Biuletyn specjalny, czyli Fik-Mik
minister
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
Gustaw Małachowski
1979
Obok (TV)
Artur Karcz
1978
Bestia
Paweł
1978
Biały mazur
Henryk Dulęba
1977
Pasja
Wiesiołowski
1976
Barwy ochronne
docent z Wrocławia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll