PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Paluszkiewicz

Janusz Paluszkiewicz
URODZONY: 20 marzec 1912, Łódź
ZMARŁ: 19 luty 1990 w wieku 77 lat, Głowno (Polska)
Filmografia
 AKTOR (33)
1988
Spadek
kościelny
1988
Pożegnanie Cesarzy
Błażej, sąsiad Tomasza
1987
Anioł w szafie
Józef, ojciec Mańka
1986
Boczny tor
Jan Wiśniewski
1986
Wcześnie urodzony
sąsiad Józefa
1986
W cieniu nienawiści
ksiądz
1985
Greta
mężczyzna w samolocie
1985
Obcy w domu
wuj Hermann
1985
Bariery
pan Karol
1985
Zielone kasztany
dziadek
1985
Diabeł (TV)
ksiądz
1983
Haracz szarego dnia
dróżnik
1983
Pastorale Heroica
Karaś
1982
Pensja pani Latter
Mielnicki
1981
Ryś
kościelny Józef
1980
Droga
chłop, ojciec Teresy
1979
Gwiazdy poranne
stary Marciniak, ojciec Janka
1979
Zielone lata
sąsiad Matuszczak
1978
Bilet powrotny
gość na weselu Antoniny i Pierre'a
1978
Koty to dranie
Władysław Sypniewski
1975
Partita na instrument drewniany
właściciel tartaku
1975
Opadły liście z drzew
"Piorun"
1974
Awans
Zakała
1972
Teraz i w każdą godzinę
mechanik Prądzyński
1971
Złote koło (TV)
Stanisław, stryj Kruka
1969
Szkice warszawskie
Stankiewicz (III)
1968
Samotność we dwoje
gajowy
1964
Przerwany lot
1961
Kropla krwi
1960
Krzyżacy
Marszałek królewski
1960
Ostrożnie Yeti
"recepcjonista" w więzieniu; nie występuje w napisach
1954
Pokolenie
Sekuła
1951
Gromada
Krychal
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll