PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Henryk Talar

Henryk Talar
URODZONY: 25 czerwiec 1946, Kozy
Filmografia
 AKTOR (60)
2016
Mały Jakub
Sąsiad Babci
2016
Sługi boże
ksiądz Witecki
2014
Zbliżenia
profesor
2014
Ostatni walc
Generał Stumm von Bordwehr
2012
Sęp
Piotr Mroczkowski "Nocka"
2011
Śluby rycerskie czyli epilog Grunwaldu
Michał Kuchmeister
2010
Trick
Poseł Jan Szewczyk
2009
Hel
Weiss, szef Piotra
2009
Whisky z mlekiem
2008
Wiem, kto to zrobił
2006
Jan Paweł II
Kardynał Agostino Casarolli (polska wersja językowa) (głos)
2006
Szatan z siódmej klasy
profesor Tyszka
2006
Palimpsest
Komendant
2006
Razem
2006
Cud mniemany czyli Krakowiacy i Górale
Wawrzyniec
2002
34
2001
Kameleon
Nadkomisarz Adam Szponder
2001
Jutro będzie niebo
Niemiec, odbiorca spirytusu
2001
Raport
leśniczy Adolf Stonka
2000
Prymas. Trzy lata z tysiąca
Bolesław Bierut
1999
Torowisko
Łazarek, właściciel sex shopu
1998
Żona przychodzi nocą
komisarz
1997
Historia o Proroku Eliaszu z Wierszalina (TV)
prorok Eliasz
1995
Daleko od siebie
policjant
1995
Za co?
zesłaniec Brzozowski
1995
Doktor Semmelweis
minister Albert Lothar
1994
Przygody Joanny
treser
1991
Szwedzi w Warszawie
1991
Dzieci wojny
Axel, służący właściciela domu
1990
Piggate
Art Schumann
1989
Babisia
złodziej, sobowtór Stacha, męża babci Jadzi
1989
Urodzony po raz trzeci
obersturmbannfuhrer Knothe
1989
Stan strachu
Henryk
1989
Po własnym pogrzebie
obersturmbannfuhrer Knothe
1989
Kraj świata
mężczyzna w czapce kolarskiej
1989
Po upadku
dziennikarz
1988
Pozostaniemy wierni
1988
Chichot Pana Boga
Lenke, szef Webera
1987
Wielki wóz
komendant oflagu
1987
Zabij mnie, glino
Skaruch, milicjant z Katowic
1987
Na srebrnym globie
Przewodnik Marka
1985
Dłużnicy śmierci
Kołdak
1985
List gończy
1985
List gończy
Marek Nowak
1985
Powrót po śmierć
Jan Rumień
1985
Obcy w domu
Fred, mąż Katarzyny
1985
Tętno
Tomek
1984
Kim jest ten człowiek
Adam Iwiński
1984
Umarłem, aby żyć
hauptsturmfuhrer Knothe, dowódca Pawiaka
1983
Co dzień bliżej nieba
nauczyciel matematyki
1981
Okolice Spokojnego Morza
Kalewik
1981
Bołdyn
Zybert
1980
Dzień Wisły
Tadeusz
1979
Prom do Szwecji
Szczepan Zadra
1978
Umarli rzucają cień
Mały
1977
Bezkresne łąki
psychiatra
1977
Kochaj albo rzuć
1977
Ostatnie okrążenie
gestapowiec
1976
Przepłyniesz rzekę
Henryk
1969
Sól ziemi czarnej
powstaniec
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll