PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Walerian Borowczyk
URODZONY: 21 październik 1923, Kwilcz
ZMARŁ: 03 luty 2006 w wieku 82 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (7)
1975
Dzieje grzechu
Reżyser
1971
Blanche
Reżyser
1968
Goto, wyspa miłości
Reżyser
1966
Rosalia
Reżyser
1959
Astronauci
Reżyser
1958
Dom
Reżyser
1958
Szkoła
Reżyser
 SCENARIUSZ (7)
1975
Dzieje grzechu
Na podstawie
1971
Blanche
Scenariusz
1968
Goto, wyspa miłości
Scenariusz
1966
Rosalia
Scenariusz
1959
Astronauci
Scenariusz
1958
Sztuka ulicy
Scenariusz
1958
Dom
Scenariusz
 SCENOGRAFIA (2)
1971
Blanche
Scenografia
1958
Szkoła
Scenografia
 MONTAŻ (1)
1971
Blanche
Montaż
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll