PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Tadeusz Pałka
URODZONY: 10 luty 1942, Kazimierz Dolny
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (30)
2008
Socialismo o muerte
Reżyser
2006
Młyn na nowo
Reżyser
1996
Życie w Łodzi
Reżyser
1995
Nad wysokości
Reżyser
1992
Słodko, gorzko
Reżyser
1990
Z życia pomników
Reżyser
1990
Perła północnych Chin
Reżyser
1989
Okrągły stół. Polska ewolucja 1989 roku
Reżyser
1986
Mieszkanie w bloku
Reżyser
1982
Magda i Paweł
Reżyser
1981
Teraz
Reżyser
1980
Gospodarstwo II
Reżyser
1980
Młyn
Reżyser
1980
Kara
Reżyser
1980
Navimor Ensima
Reżyser
1979
Instytut Chemii Przemysłowej
Reżyser
1979
Gospodarstwo
Reżyser
1979
Cięcie
Reżyser
1978
Gwiazda pomyślności
Reżyser
1977
Profesor
Reżyser
1977
Wiatr jest silniejszy
Reżyser
1976
Praca
Reżyser
1975
Inwentarz
Reżyser
1975
Kolekcjoner
Reżyser
1974
Raport w sprawie gospodarki wodnej
Reżyser
1974
Miejsce nieustalone
Reżyser
1973
Ze wsi
Reżyser
1973
Zazdrość i medycyna
Współpraca
1972
Różnica
Reżyser
1971
Dlaczego jesteśmy razem
Reżyser
 SCENARIUSZ (16)
2008
Socialismo o muerte
Scenariusz
2006
Młyn na nowo
Scenariusz
2002
Hiperrealizm węgrowski
Opieka pedagogiczna
1996
Życie w Łodzi
Scenariusz
1995
Nad wysokości
Scenariusz
1992
Słodko, gorzko
Scenariusz
1990
Perła północnych Chin
Scenariusz
1989
Struktura
Opieka pedagogiczna
1982
Magda i Paweł
Scenariusz
1980
Gospodarstwo II
Scenariusz
1980
Młyn
Scenariusz
1979
Cięcie
Scenariusz
1979
Gospodarstwo
Scenariusz
1979
Instytut Chemii Przemysłowej
Scenariusz
1977
Wiatr jest silniejszy
Scenariusz
1973
Ze wsi
Scenariusz
 INNE (2)
2008
Socialismo o muerte
Komentarz
1974
Raport w sprawie gospodarki wodnej
Komentarz
 ZDJĘCIA (1)
2008
Socialismo o muerte
Zdjęcia
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (1974), obecnie wykładowca tej uczelni. Autor wielu filmów dokumentalnych (m.in. "Magda i Paweł", "Nadzieja", "Życie w łodzi"). Kierownik Działu Filmu Dokumentalnego TVP1 w latach 1993-1994. Laureat wielu nagród na festiwalach filmowych, m.in. Brązowego Lajkonika za "Wygrać Przegrać" i "Gospodarstwo", Srebrnego Smoka za "Nadzieję" oraz Nagrodę FIPRESCI za "Z życia pomników" na Krakowskim Festiwalu Filmowym.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll