PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU

Alain Corneau

Alain Corneau
URODZONY: 07 sierpień 1943, Meung-sur-Loire
ZMARŁ: 30 sierpień 2010 w wieku 67 lat, Paryż (Francja)
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (19)
2010
Crime d'amour
Reżyser
2007
Decydujący skok
Reżyser
2005
Les mots bleus
Reżyser
2003
Bojaźń i drżenie
Reżyser
2000
Książę Pacyfiku
Reżyser
1995
Lumière i spółka
Reżyser
1995
Nowy świat
Reżyser
1995
Les Enfants de Lumière
Reżyser
1991
Wszystkie poranki świata
Reżyser
1991
Przeciw zapomnieniu
Reżyser
1989
Indyjski nokturn
Reżyser
1986
Le môme
Reżyser
1984
Fort Saganne
Reżyser
1981
Wybór broni
Reżyser
1979
Série noire
Reżyser
1977
Nieustające zagrożenie
Reżyser
1976
Rewolwer Python 357
Reżyser
1974
France société anonyme
Reżyser
1969
Le jazz est-il dans Harlem?
Reżyser
 SCENARIUSZ (17)
2012
Namiętność
Scenariusz
2010
Crime d'amour
Scenariusz
2007
Decydujący skok
Scenariusz
2005
Les mots bleus
Scenariusz
2003
Bojaźń i drżenie
Scenariusz
2000
Książę Pacyfiku
Scenariusz
1995
Nowy świat
Scenariusz
1991
Wszystkie poranki świata
Scenariusz
1989
Indyjski nokturn
Scenariusz
1986
Le môme
Scenariusz
1984
Fort Saganne
Scenariusz
1981
Wybór broni
Scenariusz
1979
Série noire
Scenariusz
1977
Nieustające zagrożenie
Scenariusz
1976
Rewolwer Python 357
Scenariusz
1974
France société anonyme
Scenariusz
1969
Le jazz est-il dans Harlem?
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2024
Scroll