PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Dracz

Krzysztof Dracz
URODZONY: 20 wrzesień 1961, Brzeg Dolny
Filmografia
 AKTOR (32)
2017
Córka
ojciec Kuby
2014
Jack Strong
Jaruzelski
2014
Pingwiny z Madagaskaru
Dave (polski dubbing)
2014
Obywatel
Dyrektor szkoły
2014
Pudłaki
Lord Portley-Rind (polski dubbing)
2013
Drogówka
Świtoń
2013
Kraina lodu
Duke, polski dubbing (głos)
2013
Naturalni
2012
Jack pogromca olbrzymów
Roderick (polski dubbing)
2012
Ralph Demolka
Król Kandyz (polski dubbing)
2012
Hotel Transylwania
Wilkołak Wayne (polski dubbing)
2011
80 milionów
Docent
2011
Kung Fu Panda 2
Lord Shen (polski dubbing) (głos)
2011
Sala samobójców
Minister finansów
2011
Przygody Tintina
Tajniak (polski dubbing)
2011
Daas
Doktor
2011
Wyjazd integracyjny
Naczelny
2008
Mała Moskwa
sekretarz PZPR
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Ławrientij Beria
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Ławrientij Beria
2006
Dżungla
Kazar (polska wersja językowa) (głos)
2006
Co słonko widziało
Czajkowski, organizator pracy w Norwegii
2006
Hiena
policjant
2005
Doskonałe popołudnie
Marek, partner Marii
2005
Komornik
Romański
2004
W dół kolorowym wzgórzem
Mecenas Wiesiek
2004
Kto zabił Stalina?
Ławrientij Beria
2004
Ekspres polarny
Konduktor, polski dubbing (głos)
2004
Długi weekend
Major, dowódca Bogdana
2002
Bez litości
prokurator okręgowy, zwierzchnik Nowickiego
1997
Farba
ginekolog
1994
Polska śmierć
zastępca pułkownika
Opis
Aktor teatralny i filmowy. W 1984 roku skończył studia na Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej we Wrocławiu. Posiada tytuł doktora sztuk teatralnych, jest adiunktem na tejże uczelni. Lata 1984-2004 to okres jego współpracy z Teatrem Polskim we Wrocławiu. Od 2005 roku jest związany z Teatrem Dramatycznym. Za drugoplanową rolę męską w przedstawieniu "Alina na zachód" otrzymał w 2006 roku nagrodę Feliksa Warszawskiego.
MB
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll