PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Brian Cox

Brian Cox
URODZONY: 01 czerwiec 1946, Dundee
Filmografia
 AKTOR (34)
2016
Morgan
Jim Bryce
2016
Autopsja Jane Doe
Tony Tilden
2015
Piksele
Admirał Porter
2012
Wyborcze jaja
Raymond
2011
Koriolan
Menenius
2011
Geneza planety małp
John Landon
2010
Red
Ivan Simanov
2009
Dobre serce
Jacques
2007
Koń wodny: Legenda głębin
Stary Angus
2007
Zodiak
Melvin Belli
2007
Terra 3D
Generał Hemmer (głos)
2007
Upiorna noc Halloween
Pan Kreeg
2006
Biegając z nożyczkami
Doktor Finch
2005
Wszystko gra
Alec Hewett
2005
Red Eye
Joe Reisert
2004
Troja
Agamemnon
2004
Krucjata Bourne'a
Ward Abbott
2003
X-Men 2
Generał William Stryker
2002
The Ring
Richard Morgan
2002
Tożsamość Bourne'a
Ward Abbott
2002
Adaptacja
Robert McKee
2002
25. godzina
James Brogan
2001
Afera naszyjnikowa
Minister Breteuil
2001
Straż wiejska
Kapitan O'Hagan
2000
Mambomania
Sidney McLoughlin
1999
W szponach korupcji
Sean Wallace
1998
Zbrodnia doskonała (TV)
Clayton Blackstone
1998
Rushmore
Doktor Nelson Guggenheim
1997
Bokser
Joe Hamill
1996
Długi pocałunek na dobranoc
Dr. Nathan Waldman
1995
Rob Roy
Killearn
1993
The Eye of Vichy
Narrator - wersja angielska (głos)
1990
Tajna placówka
Kerrigan
1986
Łowca
Dr. Hannibal Lecktor
 EFEKTY SPECJALNE (8)
2010
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
Efekty specjalne
2008
Australia
Efekty specjalne
2006
Akwamaryna
Efekty specjalne
2002
Scooby-Doo
Efekty specjalne
2001
Moulin Rouge!
Efekty specjalne
2000
Pitch Black
Efekty specjalne
1999
Matrix
Efekty specjalne
1997
Droga do raju
Efekty specjalne
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll