PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysław Waśkowski

Mieczysław Waśkowski
URODZONY: 12 sierpień 1929, Kiedrzyk
ZMARŁ: 14 listopad 2001 w wieku 72 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (16)
1988
Rocznica
Reżyser
1986
Epizod Berlin - West
Reżyser
1985
Epizod Berlin West
Reżyser
1984
Czas dojrzewania
Reżyser
1979
Gnomy
Reżyser
1977
Nie zaznasz spokoju
Reżyser
1975
Hazardziści
Reżyser
1974
Jej portret
Reżyser
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
Reżyser
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
Reżyser
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
Reżyser
1969
Prawdziwie magiczny sklep
Reżyser
1965
Faraon
I Asystent reżysera, II Reżyser
1963
Zacne grzechy
Reżyser
1960
Do widzenia, do jutra
Współpraca
1956
Sprawa Szymka Bielasa
Reżyser
 AKTOR (9)
1977
Prawo Archimedesa
dziennikarz Mieczysław, członek komitetu organizacyjnego maratonu
1976
Powrót
lekarz
1974
Janosik
dozorca więzienia hrabiego
1965
Niedziela sprawiedliwości
Kurek, zastępca prokuratora
1963
Kryptonim Nektar
filmowiec; nie występuje w czołówce
1960
Do widzenia, do jutra
Cwaniak sprzedający horoskopy
1959
Pociąg
pasażer
1958
Orzeł
marynarz
1954
Pokolenie
 SCENARIUSZ (9)
1988
Rocznica
Scenariusz
1984
Czas dojrzewania
Scenariusz
1979
Gnomy
Scenariusz
1977
Nie zaznasz spokoju
Scenariusz
1975
Hazardziści
Scenariusz
1974
Jej portret
Scenariusz
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
Scenariusz
1969
Prawdziwie magiczny sklep
Scenariusz
1963
Zacne grzechy
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll