PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Aleksandra Śląska

Aleksandra Śląska
URODZONA: 04 listopad 1925, Katowice
ZMARŁA: 18 wrzesień 1989 w wieku 63 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (17)
1983
Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny
królowa Bona
1972
Wyspy szczęśliwe
żona doktora
1971
Bolesław Śmiały
królowa
1967
Czarna suknia (TV)
Joanna, synowa
1965
Śmierć w środkowym pokoju
Marta
1963
Mansarda
Maria
1963
Ich dzień powszedni
Nitka
1962
Pasażerka
Liza
1962
Spotkanie w Bajce
Teresa
1960
Rok pierwszy
nauczycielka
1960
Historia współczesna
żona Bielasa
1957
Pętla
Krystyna
1953
Autobus odjeżdża 6:20
Krystyna Poradzka
1953
Piątka z ulicy Barskiej
Hania
1952
Młodość Chopina
Konstancja Gładkowska
1949
Dom na pustkowiu
Basia
1948
Ostatni etap
oberaufseherin
 INNE (1)
1966
Kara cięższa niż kara
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll