PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jadwiga Kuryluk

Jadwiga Kuryluk
URODZONA: 25 wrzesień 1912, Skierniewice
ZMARŁA: 30 kwiecień 1995 w wieku 82 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (17)
1985
Siekierezada
babcia Oleńka
1984
Hania (TV)
stara Węgrosia
1981
Wierne blizny
ciotka Madejskiego
1978
Justyna
matka Karola
1977
Granica
żona niespełnionego poety w salonie Kolichowskiej
1977
Pani Bovary to ja
kasjerka PKO
1976
Wielki układ
ciotka
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
matka
1971
Gonitwa
1971
Złote koło (TV)
ciotka Kruka
1970
Album polski
matka Józka
1966
Ktokolwiek wie...
Nr 19
1965
Piwo
...
1964
Przerwany lot
1961
Dziś w nocy umrze miasto
Weronika
1961
Świadectwo urodzenia
(II)
1958
Pożegnania
gość hrabiny Róży
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll