PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Orwid

Józef Orwid
URODZONY: 14 listopad 1891, Besk
ZMARŁ: 13 sierpień 1944 w wieku 52 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (30)
1939
Złota maska
wuj Zaklesiński
1939
Ja tu rządzę
szewc Wirgiliusz Kopytkiewicz
1939
Przez łzy do szczęścia
redaktor Ciaputkiewicz
1938
Szczęśliwa trzynastka
Bończa
1938
Królowa przedmieścia
Gomółka, właściciel gospody
1938
Paweł i Gaweł
Hubert, impresario
1938
Dziewczyna szuka miłości
jego ojciec
1938
Zapomniana melodia
woźny
1938
Robert i Bertrand
dozorca więzienia
1938
Gehenna
leśnik
1937
Pani minister tańczy
Apoloniusz, jej niedoszły mąż
1937
Niedorajda
Onufry Majewski
1937
Ułan księcia Józefa
Komar, stary wiarus
1937
Trójka hultajska
stolarz Stolarski
1937
Książątko
dyrektor pensjonatu
1937
Piętro wyżej
Hipolit Pączek
1936
Florian
proboszcz
1936
Straszny dwór
Maciej
1936
Jadzia
ojciec Jadzi
1936
Wierna rzeka
Szczepan
1936
Fredek uszczęśliwia świat
sąsiad
1935
Panienka z Poste Restante
naczelnik urzędu pocztowego
1935
Antek Policmajster
rosyjski kupiec
1935
Wacuś
dyrektor lombardu
1935
ABC Miłości
dyrektor rewii
1935
Manewry miłosne
wuj Waldemar
1932
Każdemu wolno kochać
Pulweriusz Sagankiewicz
1932
10% dla mnie
notariusz Alojzy
1932
Romeo i Julcia
ojciec Kajtusia
Sportowiec mimo woli
Melchior Madecki, jej ojciec
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll