PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marek Walczewski

Marek Walczewski
URODZONY: 09 kwiecień 1937, Kraków
ZMARŁ: 26 maj 2009 w wieku 72 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (59)
2004
Ono
Stefan, ojciec Ewy
2003
Ubu król
Generał
1999
Patrzę na Ciebie, Marysiu (TV)
ojciec Michała
1998
Złoto dezerterów
Pułkownik SS
1996
Dzień wielkiej ryby
mecenas
1994
Les milles
profesor Pick
1994
Kim Pan jest, Panie Szulkin?
On sam
1993
Rozmowa z człowiekiem z szafy
nauczyciel Kowalski
1993
Taranthriller
sprzedawca zwierząt
1993
Pajęczarki
artysta
1993
Dwa księżyce
mecenas
1992
Głos
rycerz
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
karuzelnik Wilhelm
1991
Dzieci wojny
1990
Havet Stiger
Horvat
1990
Seszele
dyrektor
1989
Co lubią tygrysy
seskuolog
1988
Chichot Pana Boga
dziennikarz Artur Weber
1988
Zmowa
VIP
1988
Koniec
kierownik działku kadr Emilian
1987
Kingsajz
tata Ali
1987
Zabij mnie, glino
paser
1986
Lucyna
1986
Nikt nie jest winien
Ryszard
1986
Druga strona słońca
pisarz Włodzimierz Oksza
1986
Cudzoziemka
January Bądski
1985
Jeździec na ogniu
pisarz Kazimierz Kubicki, przyjaciel Sokora
1985
Pan W.
poszkodowany
1985
Gra w ślepca
Stary
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
szef
1984
Vabank II, czyli riposta
Twardyjewicz, naczelnik więzienia
1984
Umarłem, aby żyć
lekarz na Pawiaku
1982
Dolina Issy
czarownik Masiulis
1981
Cień
ojciec Anny
1981
Wojna światów - następne stulecie
rejestrator
1980
Błękitna strzała
Karol Lisowski
1980
Spotkanie na Atlantyku
Walter
1979
Chciałbym się zgubić...
dyrektor domu dziecka
1979
Blaszany bębenek
Schugger-Leo
1979
Do krwi ostatniej
generał Władysław Anders
1979
Golem
Pernat
1978
Do krwi ostatniej...
generał Władysław Anders
1977
Śmierć prezydenta
Eligiusz Niewiadomski
1976
Przepłyniesz rzekę
robotnik Czul
1975
W środku lata
przewoźnik
1975
Dzieje grzechu
Płaza-Spławski
1975
Dom moich synów (TV)
Wiktor
1975
Noce i dnie
Daleniecki
1974
Scena zbiorowa ze świętym
Ojciec Maksymilian Kolbe
1974
Święty Mikołaj pilnie poszukiwany
Kufel
1973
Nocleg (TV)
Gospodarz Zyga
1973
Nocleg
gospodarz Zyga
1973
Stacja bezsenność
hipnotyzer
1972
Przeprowadzka
ksiądz
1972
Wesele
Gospodarz
1972
Pan... dziad z lirą
1971
Trzecia część nocy
Rozenkranc
1968
Ruchome piaski
mężczyzna
1962
Pasażerka
Tadeusz
 INNE (1)
1980
Bracia polscy
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll