PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU
Jan Freda
URODZONY: 24 czerwiec 1948, Chojnowo
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (139)
2015
Plus minus, czyli podróże muchy na Wschód
Dźwięk
2014
Jack Strong
Dźwięk
2014
Hiszpanka
Dźwięk
2014
Sąsiady
Dźwięk
2013
Bilet na Księżyc
Dźwięk
2012
Pokłosie
Dźwięk
2011
Uwikłanie
Dźwięk
2011
Uwikłanie
Operator dźwięku
2011
Uwikłanie
Operator dźwięku (zgranie)
2011
Italiani
Inżynier zgrania dźwięku
2009
U Pana Boga za miedzą
Dźwięk
2008
Nieruchomy poruszyciel
Dźwięk
2007
U Pana Boga w ogródku
Dźwięk
2007
U Pana Boga w ogródku
Operator dźwięku
2006
Chłopiec na galopującym koniu
Dźwięk
2005
Masz na imię Justine
Dźwięk
2005
Solidarność, solidarność...
Dźwięk
2005
Eres z Ałtaju
Dźwięk
2005
Mistrz
Dźwięk
2004
Born Dead
Dźwięk
2002
Kraj urodzenia...
Dźwięk
2002
Dzień weselny. Kasia i Wojtek
Dźwięk
2002
Edi
Dźwięk
2001
Dzień weselny. Sylwia i Grzegorz
Dźwięk
2001
Reich
Dźwięk
1999
Polski Rzym Polski Watykan
Dźwięk
1998
Demony wojny wg Goi
Dźwięk
1997
Sławomir Mrożek przedstawia
Dźwięk
1996
Panna Nikt
Dźwięk
1996
Kratka (TV)
Dźwięk
1996
Rogate dusze
Dźwięk
1996
Gry uliczne
Dźwięk
1995
Igor Mitoraj. Więzy
Dźwięk
1994
Tyle jest muzyki
Dźwięk
1994
Kino kino kino
Dźwięk
1994
Opowieść o pierzastym wężu. Mit meksykański
Dźwięk
1993
Rozmowa z człowiekiem z szafy
Dźwięk
1993
Czarodziej na księżycu. Legenda Polska
Dźwięk
1992
Melchior Wańkowicz."Opowieść o bitwie"
Dźwięk
1992
Opowieść o Kwaku i władcy nieba. Mit z Afryki Środkowej
Dźwięk
1992
Melchior Wańkowicz."Opowieść o bitwie"
Dźwięk
1992
Oczami ptaka
Dźwięk
1992
Opowieść o bogini Amaterasu. Mit japoński
Dźwięk
1991
Hieronimus z Łodzi
Dźwięk
1991
Emigrant. Tadeusz Nowakowski
Dźwięk
1990
Nienormalni
Dźwięk
1990
Zmęczeni dyktaturą
Dźwięk
1989
Zabawy w dorosłych ciąg dalszy
Dźwięk
1989
Collage pędzlem malowany
Dźwięk
1989
Granica
Dźwięk
1988
Przenikanie z Ważką
Dźwięk
1988
Byłem generałem Wehrmachtu
Dźwięk
1988
Powozy Michała Bogajewicza
Dźwięk
1988
Inclyta Natio Polona
Dźwięk
1988
Przepis na urodę
Dźwięk
1988
Epilog
Dźwięk
1987
Korzenie
Dźwięk
1987
Szansa dla dziewcząt
Dźwięk
1987
Sen
Dźwięk
1987
Harnasie
Dźwięk
1987
Uzależnienie
Dźwięk
1986
Kostka cukru
Dźwięk
1986
O czyste serca
Dźwięk
1986
Artysta
Dźwięk
1986
Katharsis
Opracowanie dźwięku
1985
Ptaki Wisły
Dźwięk
1985
Hommage à Beksinski
Dźwięk
1985
Ślizgiem do nieba
Dźwięk
1985
Edukacja
Dźwięk
1984
Szapito
Dźwięk
1984
Kamień i ręce
Dźwięk
1984
Bogusław Schaeffer – poza schematem
Dźwięk
1984
Woda cenniejsza niż perły i złoto
Dźwięk
1984
Superciężki
Dźwięk
1984
Ósemka
Dźwięk
1984
Azyl w nurcie Wisły
Dźwięk
1984
Tajemnicze plemię Dogonów
Dźwięk
1984
Samoleczenie bioemanacyjnym sprzężeniem z mózgiem
Dźwięk
1984
Bogusław Schaeffer - Poza schematem
Dźwięk
1983
Akupunktura
Dźwięk
1983
Trzy wnętrza
Dźwięk
1983
Credo...
Dźwięk
1983
To nie jest zwykła lądowa miłość...
Dźwięk
1983
Góra
Dźwięk
1983
Doznanie
Dźwięk
1983
Safari. Podróż w krainę dzikich zwierząt
Dźwięk
1983
Puszcza Białowieska anno domini 1983
Dźwięk
1982
Witraże Łodzi
Dźwięk
1982
Koncert
Dźwięk
1982
Dotknięcie
Dźwięk
1982
Dymny... Dymny
Dźwięk
1982
…Dymny…Dymny…
Dźwięk
1981
Sowarzyszenie Teatralne "Gardzienice"
Dźwięk
1981
I zaczęli mówić chłopi...
Dźwięk
1981
Wdech - wydech
Dźwięk
1981
Dziady noworoczne
Dźwięk
1981
Fantazja dur-moll
Dźwięk
1981
Stowarzyszenie teatralne "Gardzienice"
Dźwięk
1981
Hamadria
Dźwięk
1980
Bez pośpiechu
Dźwięk
1980
Inny dom
Dźwięk
1980
Sceny narciarskie z Franzem Klammerem
Dźwięk
1979
Obraz
Dźwięk
1979
Moje okno
Dźwięk
1979
"Na to wszystko trzeba popatrzeć z drugiej, pogodniejszej strony"
Dźwięk
1979
Michał
Dźwięk
1979
Arena życia
Dźwięk
1979
Lekcja władzy
Dźwięk
1979
Konstruktywizm w Polsce
Dźwięk
1978
Kierowco pamiętaj
Dźwięk
1978
Dwubój klasyczny
Dźwięk
1978
Wielość rzeczywistości Leona Chwistka
Dźwięk
1978
Kolorowe piórka
Dźwięk
1978
...Sztygar na zagrodzie...
Dźwięk
1978
Olimpiada
Dźwięk
1978
Kobiety pracujące
Dźwięk
1978
Fotoplastykon
Dźwięk
1978
Do artystów. Grupa krakowska 1932 - 1937
Dźwięk
1978
reklama M/S "Kapitan Ledóchowski"
Dźwięk
1978
Wielość rzeczywistości Leona Chwistka
Dźwięk
1978
Klub - Łódzki Klub Sportowy
Dźwięk
1978
Eugeniusz Cękalski. Antoni Bohdziewicz. Andrzej Munk.
Dźwięk
1978
Pamięć
Opracowanie dźwięku
1977
Pejzaz nieznany
Dźwięk
1977
Rajd
Dźwięk
1977
Być wygranym
Dźwięk
1977
Pejzaż nieznany
Dźwięk
1977
Statek
Dźwięk
1977
Piotrkowska
Dźwięk
1977
Aktor
Dźwięk
1977
Dziwny świat Thomasa Puckey'a
Dźwięk
1977
Polski Fiat w sporcie
Dźwięk
1977
Próba
Opracowanie dźwięku
1976
Za ciosem
Dźwięk
1976
Hokej
Dźwięk
1976
Kaskaderzy
Dźwięk
1976
Do schyłku dnia
Dźwięk
1976
Jeden z dwudziestu dwóch
Opracowanie dźwięku
1975
Harmęże 2 : Staszak Jan
Opracowanie dźwięku
 MUZYKA (10)
1988
Benon Liberski - nie tylko erotyka
Muzyka
1988
Incognito
Oprawa muzyczna
1987
Teatr grecki
Muzyka
1986
Kostka cukru
Muzyka
1983
Kometa Halleya
Kompozytor
1982
Karlino
Muzyka
1978
Wielość rzeczywistości Leona Chwistka
Muzyka
1978
Wielość rzeczywistości Leona Chwistka
Muzyka
1978
Do artystów. Grupa krakowska 1932 - 1937
Muzyka
1976
Ślad
Muzyka
 PION REŻYSERSKI (10)
1997
Statek
Współpraca
1988
Zaduma
Współpraca
1986
Pieśń wojenna
Reżyser
1984
Widok
Współpraca
1983
Kilka opowieści o człowieku
Reżyser
1982
Przyczyny narkomanii
Współpraca
1982
Ngorongoro – raj zwierząt
Współpraca
1981
Portret niewierny
Współpraca
1979
Obmyślam świat
Współpraca
1978
Kossakowskie lata
Współpraca
Opis
Absolwent Politechniki Gdańskiej. Przez lata zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi. Twórca dźwięku do wielu filmów dokumentalnych i fabularnych. Wielokrotnie nominowany do Polskiej Nagrody Filmowej za najlepszy dźwięk, min. za film "Pokłosie". Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2018
Scroll