PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jacek Moczydłowski

Jacek Moczydłowski
URODZONY: 19 wrzesień 1937, Warszawa
ZMARŁ: 15 lipiec 2010 w wieku 72 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (27)
2004
Mój Nikifor
Producent wykonawczy
2003
Pogoda na jutro
Producent wykonawczy
2002
Dzień świra
Producent wykonawczy
2001
Cisza
Producent wykonawczy
2001
Pieniądze to nie wszystko
Producent wykonawczy
1999
Dług
Koproducent
1997
Kiler
Producent
1997
Historie miłosne
Producent
1996
Dzieci i ryby
Producent
1992
Szwadron
Producent
1992
1968 - Szczęśliwego Nowego Roku
Producent
1987
Zamknąć za sobą drzwi
Kierownik produkcji
1985
Chrześniak
Kierownik produkcji
1984
Katastrofa w Gibraltarze
Kierownik produkcji
1982
Pajęczyna
Kierownik produkcji
1981
Uczennica
Kierownik produkcji
1980
Polonia Restituta
Kierownik produkcji
1979
Prom do Szwecji
Kierownik produkcji
1979
"...Cóżeś ty za pani..."
Kierownik produkcji
1977
Pasja
Kierownik produkcji
1975
Opadły liście z drzew
Kierownik produkcji
1974
Wielkanoc (TV)
Kierownik produkcji
1973
W pustyni i w puszczy
Kierownik produkcji
1971
Dzięcioł
II kierownik produkcji
1970
Szansa
II kierownik produkcji
1966
Bumerang
II kierownik produkcji
1963
Kryptonim Nektar
Współpraca produkcyjna
Opis
Kierownik produkcji. W 1959 roku ukończył Wyższą Szkołę Ekonomiczną w Katowicach. W 1963 roku ukończył Studium Organizacji Produkcji Filmowej w PWSFTviT w Łodzi. Założył studio filmowe "Zebra" i przez wiele lat zarządzał produkcją realizowanych w nim filmów. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich.
MB
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll