PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Bielenia

Jerzy Bielenia
URODZONY: 14 kwiecień 1918, Mińsk Litewski
ZMARŁ: 25 czerwiec 2001 w wieku 83 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (10)
1989
Po upadku
1978
Proszę słonia
1974
Potop
Ganchoff
1971
Agent nr 1
Savopulos
1967
Pchła szachrajka
(głos)
1964
Upał
podróżny
1963
Dwa żebra Adama
Woźniak
1960
Ostrożnie Yeti
kierownik lotniska; nie występuje w napisach
1958
Szewczyk Kopytko
(głos)
1937
O czym marzą kobiety
barman
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll