PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Grałek

Jerzy Grałek
URODZONY: 23 czerwiec 1946, Sosnowiec
ZMARŁ: 15 luty 2016 w wieku 69 lat, (Polska)
Filmografia
 AKTOR (18)
2011
Uwikłanie
Komendant, szef Smolara
2009
Generał. Zamach na Gibraltarze
gubernator Mason Macfarlane
2008
Stary człowiek i pies
Robert Rommel
2004
Vinci
Doktor Wiaderny
2004
Kto zabił Stalina?
Józef Stalin
2002
Chopin. Pragnienie miłości
Polit, brat George Sand
1997
Darmozjad Polski
lekarz zakładowy
1996
Gdzie jesteś Święty Mikołaju?
Heniek "Święty Mikołaj"
1995
Młode wilki
Kapitan Wojtaszewski
1994
Dama Kameliowa
książę
1994
Śmierć jak kromka chleba
Trzoda, członek Komisji Zakładowej "Solidarności", współpracownik SB
1992
Szwadron
starosta
1989
Żelazną ręką
Stefan Batory
1989
Tryumf ducha
kapo Kyr
1987
Na srebrnym globie
Piotr
1986
Odczyt, czyli jak zostałem literatem
1985
Ognisty Anioł
Henryk
1968
Dancing w kwaterze Hitlera
Jerzy, kolega Anki
 INNE (2)
2009
Rok 1920. Wielka wojna na Wschodzie
Lektor
1994
Kim Pan jest, Panie Szulkin?
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll