PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Bieliński

Stanisław Bieliński
URODZONY: 13 styczeń 1920, Kraków
ZMARŁ: 28 październik 1995 w wieku 75 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (12)
1993
Pierścionek z Orłem w Koronie
kolejarz
1989
Po własnym pogrzebie
ksiądz
1987
Sami dla siebie
lekarz
1985
Sprawa Hrabiego Rottera
obrońca
1984
111 dni letargu
więzień
1983
Na odsiecz Wiedniowi
generał Sternberg
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
generał Stanisław Potocki
1979
Godzina „W” (TV)
Ojciec Andrzeja
1979
Prom do Szwecji
Gerber
1978
Justyna
1963
Ubranie prawie nowe
pan
1962
Drugi brzeg
Henryk
 OBSADA (1)
2000
Egoiści
Kaskader
 INNE (1)
1952
Młodzi na samoloty
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll