PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zbigniew Lewicki

Zbigniew Lewicki
URODZONY: 20 marzec 1923, Włocławek
ZMARŁ: 24 sierpień 2013 w wieku 90 lat, Łódź (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (7)
1988
Chichot Pana Boga
I Asystent reżysera, II Reżyser
1970
Album polski
I Asystent reżysera, II Reżyser
1969
Czekam w Monte Carlo
I Asystent reżysera, II Reżyser
1966
Poznańskie słowiki
Współpraca
1965
Wyspa złoczyńców
I Asystent reżysera, II Reżyser
1964
Echo
Współpraca
1961
Dziś w nocy umrze miasto
Współpraca
 AKTOR (1)
1961
Dotknięcie nocy
klient
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll