PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krystyna Janda

Krystyna Janda
URODZONA: 18 grudzień 1952, Starachowice
Filmografia
 AKTORKA (52)
2018
Słodki koniec dnia
Maria Linde
2017
Maria Callas
czyta listy (głos)
2017
Młynarski. Piosenka finałowa
(bohater filmu)
2015
Panie Dulskie
Pani Dulska 1
2014
Pani z przedszkola
babcia
2011
Sponsoring
Matka Alicji
2010
Kręć! Jak kochasz, to kręć! (TV)
Ona sama
2009
Tatarak
pani Marta / aktorka
2009
Rewers
Irena Jankowska
2007
Ryś
Wiadro, sprzątaczka na Poczcie Głównej w Warszawie
2005
Aktorka
(bohater filmu)
2005
Wróżby kumaka
Aleksandra Piątkowska
2005
Parę osób, mały czas
Jadwiga Stańczakowa
2002
Superprodukcja
ona sama
2001
Przedwiośnie
Jadwiga Barykowa, matka Cezarego
2001
Weiser
Elka
2000
Żółty szalik
Aktualna kobieta bohatera
2000
Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
Anna, była żona Tomasza
1998
Równy podział (spektakl telewizyjny)
Renata Taylor
1997
Ostatni rozdział
1996
Opowieści weekendowe - Niepisane prawa
Halina
1996
Matka swojej matki
Ewa
1995
Tato
mecenas Magda Wójcik
1995
Pestka
Agata
1994
Kim Pan jest, Panie Szulkin?
On sam
1992
Zwolnieni z życia
"Francuzka"
1991
Kuchnia polska
Margaret Szymanko
1989
Stan posiadania
Julia
1988
Dekalog V (TV)
Dorota Geller
1988
Dekalog II (TV)
Dorota
1987
Na srebrnym globie
Aza
1986
W zawieszeniu
Anna
1985
Kochankowie mojej mamy
mama
1984
To tylko rock
Majka
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
Gea
1983
Synteza
Gloria Lamb
1983
Stan wewnętrzny
Ewa Jaskólska
1982
Przesłuchanie
Antonina Dziwisz
1981
Mefisto
Barbara Bruckner
1981
On, Ona, Oni
psycholog
1981
Biuletyn specjalny, czyli Fik-Mik
doktor Anita
1981
Wojna światów - następne stulecie
Gea
1981
Człowiek z żelaza
Agnieszka
1980
W biały dzień
Ewa
1979
Golem
Rozyna
1979
Dyrygent
Marta
1978
Bez znieczulenia
Agata
1978
Bestia
Anna
1977
Granica
Elżbieta Biecka
1977
Pani Bovary to ja
Krystyna, przyjaciółka Anny
1976
Człowiek z marmuru
Agnieszka
1973
Szkic do sześciu części
 PION REŻYSERSKI (1)
1995
Pestka
Reżyser
 SCENARIUSZ (1)
2009
Tatarak
Na podstawie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll