PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marta Lipińska

Marta Lipińska
URODZONA: 14 maj 1940, Borysław
Filmografia
 AKTORKA (27)
2013
Stacja Warszawa
2007
Ryś
"Babunia", szefowa suwalskiej mafii
2007
Ranczo Wilkowyje
Michałowa, gospodyni księdza
2006
Ja wam pokażę!
Matka Judyty
2004
Od wewnątrz
2004
Nigdy w życiu!
Matka Judyty
2002
Miss mokrego podkoszulka
pani Wiktoria, sąsiadka Władysława
2002
Superprodukcja
Mama Yanka
1998
Irytujące buczenie lodówki
1996
Opowieści weekendowe - Damski interes
Anna
1988
Powrót do Polski
Helena Paderewska
1986
Nad Niemnem
Emilia Korczyńska
1983
Synteza
Zborowska
1982
Dolina Issy
Tekla Dilbinowa z Surkontów
1972
Dary magów
Dominika Tomala
1972
Ogłoszenie matrymonialne
"romantyczna" kandydatka
1970
Romantyczni
Emilka
1966
Piekło i niebo
anioł
1966
Ściana czarownic
Magda
1965
Katastrofa
Hanka
1965
Salto
Helena
1965
Gorąca linia
Wrzosówna
1963
Rozwodów nie będzie
Alina (nowela I)
1963
Wiano
Ulka
1962
Głos z tamtego świata
Urszula
1962
Czerwone berety
dziewczyna
1960
Aż spadnie deszcz
Opis
Absolwentka PWST w Warszawie.
SJ
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll