PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bogumiła Kłopotowska

Bogumiła Kłopotowska
URODZONA: 11 wrzesień 1953, Łódź
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (98)
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Zwierzęta
Dźwięk
2012
Świat podwodny
Dźwięk
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Rośliny
Dźwięk
2012
Zejść na ziemię
Dźwięk
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Świat podwodny
Dźwięk
2012
Niepokorni kochankowie
Opracowanie dźwięku
2011
Przystanek dla bocianów
Dźwięk
2011
Widok z dziesiątego piętra
Dźwięk
2010
Filiżanka
Dźwięk
2010
GOPR. Szlakiem pomocy
Opracowanie dźwięku
2010
Bossak. Kronika wypadków filmowych
Operator dźwięku
2010
Wodiczko
Operator dźwięku
2010
Niewola egipska
Montażysta dźwięku
2009
Oaza
Dźwięk
2009
Dziewczyny z jednej celi
Dźwięk
2009
Memoriał Radegast Bahnhof
Dźwięk
2009
Nekropolis. Łódzkie trójprzymierze cieni
Operator dźwięku
2009
Witajcie w mroku
Operator dźwięku
2009
Oaza
Operator dźwięku
2008
Warzywniak 360 ST.
Dźwięk
2008
Bajki z krainy pieców...
Operator dźwięku
2007
Bardzo krótki strajk.14 - 15 grudnia 1981 roku
Dźwięk
2007
Bardzo krótki strajk
Operator dźwięku
2006
Warzywniak, 360 st.
Dźwięk
2006
Gniewosz plamisty
Dźwięk
2005
Magurski park narodowy
Dźwięk
2005
Ryż PRL
Dźwięk
2004
Turki
Dźwięk
2004
Pobyt czasowy
Dźwięk
2004
Pietryna
Dźwięk
2003
Święto Wojska Polskiego. Historia i tradycje
Dźwięk
2003
Woliński Park Narodowy
Dźwięk
2003
Jedna lekcja muzyki
Dźwięk
2003
Stacja Radegast
Dźwięk
2002
Cmentarz Orląt
Dźwięk
2002
Stefan Pogonowski
Dźwięk
2002
Powrót łososia
Dźwięk
2002
Lider
Dźwięk
2001
Wpinanie księżyca
Dźwięk
2000
Nietoperze
Dźwięk
2000
Książka skarg i wniosków
Dźwięk
2000
Krakowskie oblicza kultury. Złota jesień krakowskiego średniowiecza
Dźwięk
2000
Dom Marka
Dźwięk
2000
Kaczki chronione
Dźwięk
2000
Kolumbowie w kolorze feldgrau
Dźwięk
2000
Człowiek wózków
Dźwięk
2000
Krakowskie oblicza renesansu i manieryzmu
Dźwięk
2000
Krakowskie oblicza kultury. Krakowskie oblicza renesansu i manieryzmu
Dźwięk
2000
Pomiędzy narodami
Dźwięk
2000
Rząd polski 1939 - 1945
Dźwięk
2000
Złota jesień krakowskiego średniowiecza
Dźwięk
2000
Zaczarowany krąg
Opracowanie dźwięku
1999
Inne kino
Dźwięk
1998
Ganek
Dźwięk
1997
Skradziona nadzieja
Dźwięk
1997
Za winy niepopełnione. Eugeniusz Bodo
Dźwięk
1997
Podwójne życie Kieratówny
Dźwięk
1997
Tata z Ameryki
Dźwięk
1996
Henryk szuka kobiety
Dźwięk
1996
Gra z win-em
Dźwięk
1996
Pamięć i pojednanie
Dźwięk
1995
Jeńcy
Dźwięk
1995
Old airplane
Dźwięk
1995
Na ulicy smutnej w Łodzi
Dźwięk
1994
Krakowskie oblicza kultury. Barok krakowski
Dźwięk
1994
Pochowajcie mnie razem z nimi
Dźwięk
1994
Blisko siebie
Montażysta dźwięku
1993
Hospodi pomiłuj
Dźwięk
1993
Jan Józef Lipski
Dźwięk
1993
Światło w mroku
Dźwięk
1993
Kartki z podróży
Dźwięk
1992
Owoce ziemi czarnej
Dźwięk
1992
Przez pole
Montażysta dźwięku
1990
Thanatos
Dźwięk
1989
Katarzyna Kobro rzeźbiarka
Dźwięk
1989
Granica
Opracowanie dźwięku
1989
Grunt to zdrowie
Montażysta dźwięku
1989
Norma
Montażysta dźwięku
1988
Nadzieja
Dźwięk
1988
Wzgórza jak białe słonie
Dźwięk
1988
Podwodny skarb
Montażysta dźwięku
1988
Supernova
Montażysta dźwięku
1988
Kule i koła
Montażysta dźwięku
1987
Dziwne zdarzenie na przystanku autobusowym o piątej rano w miejscowości X
Dźwięk
1987
Chłopi
Dźwięk
1987
I love feratunos czyli smak krwi
Dźwięk
1987
Świat w podczerwieni
Dźwięk
1987
Kuszenie św. Antoniego
Montażysta dźwięku
1987
Metamorfozy
Montażysta dźwięku
1987
Otwarcie sezonu
Montażysta dźwięku
1986
Miliardysta
Dźwięk
1986
Urząd
Dźwięk
1986
Automobil
Montażysta dźwięku
1985
Ukrzesłowienie
Dźwięk
1985
Anima
Dźwięk
1985
Wyrazić siebie
Montażysta dźwięku
1983
Puszcza Białowieska anno domini 1983
Dźwięk
1979
Żywe srebro
Dźwięk
 MUZYKA (96)
2013
Perskie ocalenie
Muzyka
2013
Papusza
Konsultant muzyczny
2011
Daas
Konsultant muzyczny
2010
Cudowne lato
Konsultant muzyczny
2010
Milion dolarów
Konsultant muzyczny
2010
Nie ten człowiek
Konsultant muzyczny
2010
Belcanto
Konsultant muzyczny
2009
Nigdy nie mów nigdy
Konsultant muzyczny
2008
Warzywniak 360 ST.
Muzyka
2008
Bajki z krainy pieców...
Muzyka
2008
Bajki z krainy pieców...
Kompozytor
2008
Rysa
Konsultant muzyczny
2008
Wiosna 1941
Konsultant muzyczny
2007
Szaleńcy
Konsultant muzyczny
2006
Warzywniak, 360 st.
Muzyka
2006
Gniewosz plamisty
Muzyka
2006
Hi Way
Konsultant muzyczny
2006
Jasminum
Konsultant muzyczny
2006
Co słonko widziało
Konsultant muzyczny
2005
Masz na imię Justine
Konsultant muzyczny
2005
Z odzysku
Konsultant muzyczny
2003
Pornografia
Konsultant muzyczny
2002
Krymskie źródło
Oprawa muzyczna
2001
Zobaczyć jak najwięcej
Oprawa muzyczna
2000
Krakowskie oblicza kultury. Krakowskie oblicza renesansu i manieryzmu
Muzyka
2000
Krakowskie oblicza kultury. Złota jesień krakowskiego średniowiecza
Oprawa muzyczna
2000
Dom Marka
Oprawa muzyczna
2000
Zaczarowany krąg
Oprawa muzyczna
2000
Daleko od okna
Konsultant muzyczny
2000
Syzyfowe prace
Konsultant muzyczny
1998
Amulety i definicje czyli szkic do portretu Jerzego Ficowskiego
Muzyka
1998
Marcowa prasa. Łódź 68
Muzyka
1998
... Zbyt wielkie serce...
Oprawa muzyczna
1998
Muzeum Pana Boga
Oprawa muzyczna
1998
Ganek
Oprawa muzyczna
1998
Grzyby chronione
Oprawa muzyczna
1998
Historia kina w Popielawach
Konsultant muzyczny
1997
Farba
Konsultant muzyczny
1996
Henryk szuka kobiety
Muzyka
1996
Tratwa kultury
Oprawa muzyczna
1996
Wezwanie (TV)
Konsultant muzyczny
1995
Moja archeologia
Oprawa muzyczna
1995
Szabla od komendanta
Konsultant muzyczny
1995
Grający z talerza
Konsultant muzyczny
1994
Jan Strzelecki
Muzyka
1994
Zaproszenie na rue surcouf
Muzyka
1994
Józef Wittlin. Orfeusz w piekle XX wieku
Muzyka
1994
Jan Sarkander ze Skoczowa
Oprawa muzyczna
1994
Artysta. Jerzy Kalina
Oprawa muzyczna
1994
Cudowne miejsce
Konsultant muzyczny
1993
Dzieje kultury polskiej. Wiek srebrny
Muzyka
1993
Simon Wiesenthal
Muzyka
1993
Paweł i Gaweł
Oprawa muzyczna
1993
Litwo, słyszę Twój głos...
Oprawa muzyczna
1993
Jańcio Wodnik
Konsultant muzyczny
1993
Taranthriller
Konsultant muzyczny
1992
I Rozbiór Polski
Oprawa muzyczna
1992
Oczami ptaka
Oprawa muzyczna
1992
Europejska noc
Konsultant muzyczny
1991
Dzieje kultury polskiej. Jagiellonowie. Część IV. 1548-1572
Oprawa muzyczna
1991
Dzieje kultury polskiej. Jagiellonowie. Część III. 1500-1548
Oprawa muzyczna
1991
Hieronimus z Łodzi
Oprawa muzyczna
1990
Wiedzą sąsiedzi, gdzie suseł siedzi
Muzyka
1990
Jan Kiliński
Oprawa muzyczna
1990
Modlitwa
Oprawa muzyczna
1990
Pogrzeb kartofla
Konsultant muzyczny
1989
Wspomnij mnie
Oprawa muzyczna
1989
Powrót Odysa. Tadeusza Kantora notatki z prób
Oprawa muzyczna
1988
Ładny dzień
Muzyka
1988
Król Komputerów
Muzyka
1988
Walerek
Oprawa muzyczna
1988
Barok wileński
Konsultant muzyczny
1987
Korzenie
Muzyka
1987
Szansa dla dziewcząt
Muzyka
1987
Po co szperam, te historyczne materiały zbieram?
Oprawa muzyczna
1987
Była łąka...
Oprawa muzyczna
1987
Mr Tański
Oprawa muzyczna
1987
Przeżyć
Oprawa muzyczna
1987
Polska Nike
Oprawa muzyczna
1987
Odnaleźć siebie
Oprawa muzyczna
1987
Ślady
Oprawa muzyczna
1987
Kaskada Usud
Oprawa muzyczna
1987
Harnasie
Konsultant muzyczny
1987
Poza muzyką
Konsultant muzyczny
1986
Pan Szperlik
Oprawa muzyczna
1986
W kręgu Stanisława Szukalskiego
Oprawa muzyczna
1985
Słowo - słowa
Oprawa muzyczna
1985
Edukacja
Oprawa muzyczna
1985
Ptaki Wisły
Konsultant muzyczny
1984
Warszawianki podróż do Italii
Konsultant muzyczny
1983
Norwid
Oprawa muzyczna
1983
Skarby Wawelskiej Katedry
Oprawa muzyczna
1982
Kościoły drewniane
Muzyka
1981
Śladami Tadeusza Makowskiego
Oprawa muzyczna
1981
Hamadria
Konsultant muzyczny
1979
...lecie
Oprawa muzyczna
 PION REŻYSERSKI (19)
2011
Przystanek dla bocianów
Współpraca
1999
Zdążyć przed zachodem
Współpraca
1998
Blizna
Współpraca
1998
wyśniona miłość
Współpraca
1991
Lepsze miasto
Współpraca
1988
Sprzedawca chleba
Reżyser
1988
Porządek musi być
Współpraca
1988
End of the world
Współpraca
1988
Pilch music
Współpraca
1988
Sekunda
Współpraca
1988
Dla Noemi
Współpraca
1987
Oferta
Współpraca
1987
Pamiętnik wieku
Współpraca
1987
Fan
Współpraca
1987
Drzwi
Współpraca
1984
Widok
Współpraca
1984
Kino-Fotogramy
Współpraca
1981
Portret niewierny
Współpraca
1978
Kossakowskie lata
Współpraca
 MONTAŻ (5)
1989
Mój portret
Montaż
1988
Piętra
Montaż
1987
Amfilada
Montaż
1986
Przeprowadzka
Montaż
1980
Zegar
Montaż
Opis
Absolwentka Wyższej Szkoły Muzycznej w Łodzi. Przez wiele lat była zawodowo związana z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi. Od wielu lat pracuje jako autorka opracowania muzycznego filmów dokumentalnych.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll