PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Leon Kotowski

Leon Kotowski
URODZONY: 29 luty 1944, Warszawa
ZMARŁ: 08 luty 2015 w wieku 70 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (51)
2005
Muzyczka mi grała. Tadeusz Sygietyński
Zdjęcia
2005
Król Biebrzy
Zdjęcia
2003
Ikar w spódnicy
Zdjęcia
2002
48 godzin z życia kobiety
Zdjęcia
2001
Dyktator paryskiej kultury
Zdjęcia
1997
Prawdziwa historia nie chcianych pomników
Zdjęcia
1995
Pejzaże Władysława Hasiora
Zdjęcia
1993
Rok po - rok przed...World Press Photo - 92
Zdjęcia
1993
Augusta Zamoyskiego odkrywanie sztuki
Zdjęcia
1992
Dążenie do jasnego punktu...
Zdjęcia
1991
Bronisława Linkego opisanie świata
Zdjęcia
1990
Stanisław Ignacy Witkiewicz (1885 - 1939). Dzieło malarskie
Zdjęcia
1989
Józef Czapski - świadek historii
Zdjęcia
1989
Rowecki Grot
Zdjęcia
1988
Grande Educator (Ignacy Domeyko)
Zdjęcia
1988
Królewski dar
Zdjęcia
1988
Polskie ślady pod Piniorami
Zdjęcia
1988
Belgrad
Zdjęcia
1987
Edmund Pszczółkowski
Zdjęcia
1987
Klatka
Zdjęcia
1987
Plener
Zdjęcia
1987
Stefan Jedrychowski
Zdjęcia
1986
Firma portretowa
Zdjęcia
1986
Głos z góry
Zdjęcia
1986
Kalifornia
Zdjęcia
1986
Nowy Meksyk - Indianie w USA
Zdjęcia
1986
Pokój jak serca bicie
Zdjęcia
1986
Ręczna robota
Zdjęcia
1986
Wielkie aglomeracje miejskie w USA. Od Chicago do Nowego Yorku
Zdjęcia
1986
Kalifornia
Zdjęcia
1986
Najważniejszy jest człowiek
Zdjęcia
1985
Masz talent chłopcze
Zdjęcia
1985
Pięć lekcji na tematy polskie
Zdjęcia
1985
Polacy w Kurtytybie
Zdjęcia
1985
Polacy w Paranie
Zdjęcia
1985
Jej portrety
Zdjęcia
1985
Masz talent, chłopcze...
Zdjęcia
1985
Szperando- Romeo i Julia z dzielnicy
Zdjęcia
1985
Polacy w Kurytybie
Zdjęcia
1984
Człowieczeństwo
Zdjęcia
1984
Czy jadłeś ryż
Zdjęcia
1984
Granica
Zdjęcia
1984
Inny człowiek
Zdjęcia
1984
Mądrość
Zdjęcia
1984
Monte Cassino - Czterdzieści lat po bitwie
Zdjęcia
1984
Sfera irracjonalna
Zdjęcia
1984
W każdej garstce popiołu
Zdjęcia
1983
Maraton
Zdjęcia
1981
Memento grudniowe 1970
Zdjęcia
1981
Wierność wobec zmienności. O teatrze Konrada Swinarskiego
Zdjęcia
1980
Sierpień
Zdjęcia
 PRODUKCJA (1)
2004
Sen
Producent wykonawczy
Opis
Twórca zdjęć do filmów dokumentalnych. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Ukończył PWSTiF w Łodzi. W latach 1968 – 1973 pracował jako asystent operatora w TWF „Poltel” w Warszawie, następnie jako operator.

Pracował przy filmach takich jak: „Sierra Arrbida”, „Niespokojny Cypr”, „Być kobietą” czy „Meksyk”. W 1976 i 77 został otrzymał Nagrodę Przewodniczącego Komitetu ds. Radia i TV. Jako operator pracował także za granicą, m.in. w Szwecji, Libanie czy Meksyku.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll