PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Popławski

Andrzej Popławski
URODZONY: 14 grudzień 1941, Białystok
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (67)
2010
Oj Boże, drogi Boże
Zdjęcia
2007
Odkryć prawdę
Zdjęcia
2006
Agnieszka z oblężonego Sarajewa
Zdjęcia
2006
Chichot historii
Zdjęcia
2006
Krwawe róże Sarajewa
Zdjęcia
2006
Zapomniany batalion
Zdjęcia
2005
Ocalone
Zdjęcia
2004
Pierwszy rząd III RP
Zdjęcia
2004
Jak powstał rząd Tadeusza Mazowieckiego
Zdjęcia
2004
Piosenką w Komunę
Zdjęcia
2002
Całkiem spora apokalipsa
Zdjęcia
2001
Nieuczesane myśli Elsynoru
Zdjęcia
2001
Przedsionek nieba
Zdjęcia
2001
Przenośna ojczyzna Reicha-Ranickiego
Zdjęcia
2000
Spór o Konstytucję 3 Maja
Zdjęcia
1999
Wyjście z cienia
Zdjęcia
1997
My i oni
Zdjęcia
1997
Prawdziwa historia nie chcianych pomników
Zdjęcia
1996
...Podejdź do płota...
Zdjęcia
1996
Łemkowie. Modlitwa za zmarłych
Zdjęcia
1996
My, kukułcze plemię
Zdjęcia
1995
Dokąd pójdziemy
Zdjęcia
1994
Cena życia
Zdjęcia
1991
Być kanclerzem
Zdjęcia
1991
Justyna i Bartek
Zdjęcia
1991
Mr. Nobody
Zdjęcia
1991
Ostatnia zaliczka
Zdjęcia
1989
Rowecki Grot
Zdjęcia
1989
Epizod z życia artystki...
Zdjęcia
1988
Album warszawski
Zdjęcia
1988
Miasto idealne
Zdjęcia
1988
Świątynie drewniane
Zdjęcia
1988
Tajemnica piękna Japonii
Zdjęcia
1988
Czas Gdyni
Zdjęcia
1988
Trzy twierdze
Zdjęcia
1988
Wzgórze Tumskie
Zdjęcia
1987
Nasz festyn
Zdjęcia
1987
Rezydenci Nieborowa
Zdjęcia
1987
Azyl
Zdjęcia
1986
Budimex reference
Zdjęcia
1986
Riviera Kwerneńska
Zdjęcia
1986
Walczący samotnik (Stanisław Witkiewicz)
Współpraca operatorska
1984
Zalew Zegrzyński
Zdjęcia
1984
Daleko i jeszcze dalej
Zdjęcia
1983
Kazimierz Dolny
Zdjęcia
1981
Drewniany świat
Zdjęcia
1981
Zwierzenia Erskine'a Caldwella
Zdjęcia
1979
Klucznik
Współpraca operatorska
1978
Nauka latania
Zdjęcia
1978
Kto za, kto przeciw, kto się wstrzymał
Zdjęcia
1978
Teatr - reżyser i aktor
Zdjęcia
1978
Teatr - reżyser i tworzywo
Zdjęcia
1978
Kto za, kot przeciw, kto się wstrzymał
Zdjęcia
1977
We dwoje
Zdjęcia
1975
Pryzmat
Zdjęcia
1974
Georges Bank
Zdjęcia
1974
Tajemnice hotelu Forum
Zdjęcia
1973
Jan Cybis
Zdjęcia
1973
Jedna z wielu
Zdjęcia
1973
Za horyzontem
Zdjęcia
1972
Owocobranie
Zdjęcia
1972
Ech
Zdjęcia
1972
Forteca
Zdjęcia
1972
Sen na każdy dzień
Zdjęcia
1969
Dziewczyna z kotkiem
Zdjęcia
1969
Rejestracja
Zdjęcia
1969
Teatr
Zdjęcia
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1971). Autor zdjęć do wielu filmów dokumentalnych. M.in. takich jak: "Chichot historii".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll