PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Soroczyński

Andrzej Soroczyński
URODZONY: 05 lipiec 1932, Lwów
ZMARŁ: 12 listopad 1997 w wieku 65 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (36)
1994
Powstańcze kamery
Reżyser
1989
Dzwony Św. Katarzyny
Reżyser
1988
Georyt
Reżyser
1988
Miasto niegdyś nasze, czyli z Ksawerym Pruszyńskim w Wolnym Mieście Gdańsku
Reżyser
1988
Diabłu ogarek
Reżyser
1986
Finn na trasie regatowej
Reżyser
1986
Jak startować w regatach
Reżyser
1986
Dolmel
Reżyser
1986
Stara poczciwa szalupa
Reżyser
1985
Spotkania przyjaciół
Reżyser
1985
Rendez-vous at Janów
Reżyser
1985
30 lat na wspólnym
Reżyser
1984
Igrzyska polonijne
Reżyser
1984
Silnik na jachcie żaglowym - obsługa
Reżyser
1984
470 na trasie regatowej
Reżyser
1984
Bramkarz – piłka ręczna
Reżyser
1984
Z kart 40-lecia polskiego sportu
Reżyser
1983
Zanim zostaniesz żeglarzem
Reżyser
1983
Zanim wezwiesz pomoc
Reżyser
1983
ABC-kręglarstwa sportowego
Reżyser
1982
Akcja - Mundial 82
Reżyser
1982
ABC - żagli
Reżyser
1981
Chory inaczej
Reżyser
1981
Stąd ich ród
Reżyser
1981
Hokej na lodzie
Reżyser
1980
Dzień szansy
Reżyser
1979
Taktyka regatowa
Reżyser
1979
Słoneczni
Reżyser
1979
A.B.C. Rugby
Reżyser
1979
Piłka wodna-elementy techniki
Reżyser
1978
Łucznictwo - podstawy nauczania techniki
Reżyser
1977
Polonez
Reżyser
1977
Technika wiosłowania na kanadyjce
Reżyser
1977
Tańce górali żywieckich
Reżyser
1976
Krakowiak
Reżyser
1975
Płockie kontrasty
Reżyser
 SCENARIUSZ (15)
1988
Georyt
Scenariusz
1988
Diabłu ogarek
Scenariusz
1986
Dolmel
Scenariusz
1985
30 lat na wspólnym
Scenariusz
1985
Rendez-vous at Janów
Scenariusz
1982
Akcja - Mundial 82
Scenariusz
1981
Stąd ich ród
Scenariusz
1981
Chory inaczej
Scenariusz
1981
Hokej na lodzie
Scenariusz
1979
Słoneczni
Scenariusz
1977
Tańce górali żywieckich
Scenariusz
1977
Polonez
Scenariusz
1977
Technika wiosłowania na kanadyjce
Scenariusz
1976
Krakowiak
Scenariusz
1975
Płockie kontrasty
Scenariusz
 ZDJĘCIA (1)
1967
W krainie hodowców i myśliwych
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll