PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Wróblewski

Ryszard Wróblewski
URODZONY: 21 styczeń 1922, Włoszczowa
ZMARŁ: 25 czerwiec 1997 w wieku 75 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (79)
1981
Chory inaczej
Zdjęcia
1981
Hokej na lodzie
Zdjęcia
1980
Z ziemi
Zdjęcia
1980
Tajemnice teatru lalek
Zdjęcia
1980
Przygoda reportera
Zdjęcia
1980
Skupisko
Zdjęcia
1980
Alicja w krainie atomu
Zdjęcia
1979
Co z Ciebie wyrośnie?
Zdjęcia
1979
Zamość miasto otwarte
Zdjęcia
1979
Feniks
Zdjęcia
1979
Dębowa kłoda
Zdjęcia
1979
Sama ze swoją piosenką
Zdjęcia
1979
Ułamki sekund
Zdjęcia
1979
Światło i dźwięk
Zdjęcia
1979
Order Uśmiechu
Zdjęcia
1978
Witold Małcużyński we wspomnieniach bliskich
Zdjęcia
1978
Moje uniwersytety
Zdjęcia
1978
City
Zdjęcia
1978
Na anioł chłopski
Zdjęcia
1978
Akademia druha Kieruzalskiego
Zdjęcia
1977
Ojcowizna
Zdjęcia
1977
Hi Hi
Zdjęcia
1977
Labirynt
Zdjęcia
1977
Plamy na słońcu
Zdjęcia
1977
Jednolity system budowy z betonu
Zdjęcia
1976
Rozalia i Wojciech Grzegorczykowie poeci ludowi w jesieni życia
Zdjęcia
1976
Dialog między Wisłą a Renem
Zdjęcia
1976
Mój smog
Zdjęcia
1975
Kto?
Zdjęcia
1975
Wielka karta Europy
Zdjęcia
1975
Kamerą pisane
Zdjęcia
1975
W Bielinach
Zdjęcia
1975
Do dnia
Zdjęcia
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
Zdjęcia
1974
Planować sukces
Zdjęcia
1974
Akademia na 29-lecie
Zdjęcia
1974
Portrety polskie
Zdjęcia
1974
Wszystkie moje dzieci
Zdjęcia
1973
Plac Czerwony
Zdjęcia
1973
Oto Polska
Zdjęcia
1973
Śpiewy i tańce dzieci z Pienin
Zdjęcia
1973
Górale, górale, góralska muzyka
Zdjęcia
1973
Adam i Ewa
Zdjęcia
1973
Śpiewy i tańce dzieci ze Spisza
Zdjęcia
1973
Plac Zamkowy nr 4
Zdjęcia
1973
Śpiewy i tańce dzieci z Podtatrza
Zdjęcia
1972
Drogami czasu
Zdjęcia
1971
Czarne-zielone
Zdjęcia
1971
W Andrychowie
Zdjęcia
1971
Karlik Loska i inni
Zdjęcia
1971
Wyszedł w jasny, pogodny dzień
Zdjęcia
1971
Czarne słońce
Zdjęcia
1970
Radiostacja KL. BU
Zdjęcia
1970
Oczami przyjaciół
Zdjęcia
1970
Fragment życiorysu
Zdjęcia
1967
Uniwersal
Zdjęcia
1967
Kolekcja
Zdjęcia
1967
This way to Poland
Zdjęcia
1967
Demon szybkości
Zdjęcia
1966
Na stadionie
Zdjęcia
1966
Sopot 66
Zdjęcia
1966
Kino
Zdjęcia
1965
Trzy pieśni śpiewa Stefania Toczyska
Zdjęcia
1965
Banknocik
Zdjęcia
1965
Jej jubileuszowa mość Warszawa
Zdjęcia
1965
Jeden dzień w Londynie
Zdjęcia
1965
Gdzie jest ten wielki las...
Zdjęcia
1964
Hałas
Zdjęcia
1964
Guzik
Zdjęcia
1964
Alarm
Zdjęcia
1963
Król czy królik
Zdjęcia
1963
Dwaj Piotrusie
Zdjęcia
1963
Porwanie
Zdjęcia
1963
Powszedni dzień gestapowca Schmidta
Zdjęcia
1962
Mamutek
Zdjęcia
1962
W lesie
Zdjęcia
1961
Na straganie
Zdjęcia
1961
Czajnik
Zdjęcia
1959
Jazz camping
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (8)
1982
Polacy na starych fotografiach
Reżyser
1977
Jednolity system budowy z betonu
Reżyser
1975
W Bielinach
Reżyser
1974
Na wystawie w Maneżu
Reżyser
1972
Nahorny - rondo
Reżyser
1971
W Andrychowie
Reżyser
1970
Fragment życiorysu
Reżyser
1961
Na straganie
Reżyser
 SCENARIUSZ (4)
1972
Nahorny - rondo
Scenariusz
1971
W Andrychowie
Scenariusz
1970
Fragment życiorysu
Scenariusz
1961
Na straganie
Scenariusz
 AKTOR (1)
1976
Mój smog
Opis
W latach 1956-59 studiował na Zaocznych Studiach Operatorskich w Szkole Filmowej w Łodzi. W latach 1950-72 zrealizował zdjęcia do 424 materiałów Polskiej Kroniki Filmowej. Autor zdjęć do wielu filmów dokumentalnych. Przez lata zawodowo związany z WFD w Warszawie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll