PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michał Sulkiewicz

Michał Sulkiewicz
URODZONY: 19 październik 1938, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (33)
2016
Smoleńsk
Scenografia
2013
Syberiada polska
Dekorator wnętrz
2009
Whisky z mlekiem
Scenografia
2005
Łukaszowcy N.Y. '39
Scenografia
2002
Break Point
Scenografia
2001
Tam, gdzie żyją Eskimosi
II Scenograf
1993
Samowolka
Scenografia
1993
Dwa księżyce
Współpraca scenograficzna
1991
Szuler
Dekorator wnętrz
1988
Biesy
Dekorator wnętrz
1988
Obywatel Piszczyk
Dekorator wnętrz
1988
Mecz
Dekorator wnętrz
1987
Dorastanie
Scenografia
1987
Dorastanie
Dekorator wnętrz
1986
Wcześnie urodzony
Scenografia
1986
Złota Mahmudia
Scenografia
1986
Cudowne dziecko
Dekorator wnętrz
1985
Mrzonka (TV)
Współpraca scenograficzna
1985
Kronika wypadków miłosnych
Dekorator wnętrz
1984
Jonasz
Scenografia
1984
Jonasz
Dekorator wnętrz
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
Dekorator wnętrz
1978
Raszyn. 1809
Dekorator wnętrz
1976
Spokój (TV)
Dekorator wnętrz
1975
Jej powrót
Dekorator wnętrz
1975
Domy z deszczu. Impresja z Konstantego Paustowskiego
Dekorator wnętrz
1973
Nagrody i odznaczenia
Dekorator wnętrz
1972
Poślizg
Współpraca scenograficzna
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
Współpraca scenograficzna
1972
Hipoteza
Dekorator wnętrz
1970
Draka
Współpraca scenograficzna
1970
Album polski
Współpraca scenograficzna
1970
Hydrozagadka
Współpraca scenograficzna
 AKTOR (1)
1976
Spokój (TV)
Mietek
Opis
Studiował historię sztuki na Uniwersytecie Warszawskim. W 2014 roku został nominowany do Polskiej Nagrody Filmowej - Orła w kategorii Najlepsza Scenografia za "Syberiadę polską". Laureat nagrody za scenografię na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni za "Cudowne dziecko" (1986).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll