PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Szabłowski

Stanisław Szabłowski
URODZONY: 26 sierpień 1942, Zakopane
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (62)
2010
Los nr 129912
Zdjęcia
2007
Victoria Jerzego Franciszka Kulczyckiego
Zdjęcia
2003
Tadeusz Borowski 1922-1951-2003
Zdjęcia
2000
Najwyżej na świecie
Zdjęcia
1998
Tony Halik opisuje świat
Zdjęcia
1998
Pan Tadeusz, czyli matecznik
Zdjęcia
1996
Pierwszy kosmonauta
Zdjęcia
1995
Patrzyłem na Zachód w stronę Polski
Zdjęcia
1994
Karaimi. Ginący naród
Zdjęcia
1992
Księga Tatr najnowsza
Zdjęcia
1991
Ikar
Zdjęcia
1990
Wybory 89
Zdjęcia
1989
Ulica o której trochę wiem
Zdjęcia
1988
Kino Kawalerowicza
Zdjęcia
1987
Na ojczystej ziemi
Zdjęcia
1987
Papieros od prezydenta
Zdjęcia
1986
Złom
Zdjęcia
1986
Hibakuszia
Zdjęcia
1986
O ludziach z legendy
Zdjęcia
1986
Mieszkanie w bloku
Zdjęcia
1985
Stoję więc jestem
Zdjęcia
1985
Stadion czyli żywot Józefa
Zdjęcia
1985
Za nocleg płaciło się głową
Zdjęcia
1984
Siedem twarzy ślusarza Dobiasza
Zdjęcia
1984
Zwróćcie nam dzieciństwo
Zdjęcia
1983
Memoriał w sprawie polskiej
Zdjęcia
1983
Kwiaty polskie
Zdjęcia
1982
Maraton
Zdjęcia
1981
Kopalnia zdrowia
Zdjęcia
1980
Tajemnice teatru lalek
Zdjęcia
1980
Navimor Ensima
Zdjęcia
1980
Z węgla i wody
Zdjęcia
1980
Na przykład Ładyżyn
Zdjęcia
1979
Poczta gdańska 1 września 1939
Zdjęcia
1979
Szkice do portretu jubilatki
Zdjęcia
1978
Gwiazda pomyślności
Zdjęcia
1978
Matka
Zdjęcia
1977
Żurawie wieżowe-odbiór techniczny
Zdjęcia
1977
Żurawie wieżowe-obsługa techniczna
Zdjęcia
1977
Pasja
Operator kamery
1976
Sonda Bonn - Warszawa
Zdjęcia
1976
Złote ręce
Zdjęcia
1976
Płocka petrochemia
Zdjęcia
1976
Marzenia i marzenia
Zdjęcia
1975
Kolekcjoner
Zdjęcia
1975
Warszawa, miasto które nie zgodziło się umrzeć
Zdjęcia
1975
Polska gola!
Zdjęcia
1975
Myśli z daleka
Zdjęcia
1975
Niedaleko od Krakowa
Zdjęcia
1974
Pianofonia
Zdjęcia
1974
Wizyta w USA
Zdjęcia
1974
Na krańcu Polski
Zdjęcia
1974
Rzecz o zdrowiu
Zdjęcia
1973
Górale, górale, góralska muzyka
Zdjęcia
1973
Bolesław Szabelski
Zdjęcia
1973
Bolesław Szablewski
Zdjęcia
1972
Rodzinny koncert
Zdjęcia
1972
Nahorny - rondo
Zdjęcia
1972
Sentymentalny pan
Zdjęcia
1971
Pieniny, Pieniny
Zdjęcia
1968
Między Wisłą a Odrą
Zdjęcia
1968
Między Wisłą a Odrą
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (7)
2015
Poli
Opieka artystyczna
2013
Dwanaście potraw
Opieka pedagogiczna
2012
Love or money
Opieka pedagogiczna
2011
Błąd atrybucji
Opieka pedagogiczna
2011
Czternasty
Opieka pedagogiczna
2011
Wschód słońca
Opieka pedagogiczna
2009
Lidia
Opieka pedagogiczna
 PION REŻYSERSKI (2)
1971
Godzina 11.15
Współpraca
1971
Bachleda
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1970). Autor zdjęć do wielu filmów dokumentalnych. Przez wiele lat zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Dokumentalnych w Warszawie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll