PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysław Łoza

Mieczysław Łoza
URODZONY: 06 styczeń 1916, Lublin
ZMARŁ: 21 maj 1982 w wieku 66 lat, Wrocław (Polska)
Filmografia
 AKTOR (23)
1982
Prognoza pogody
ideowiec
1981
"Anna" i wampir
aresztowany "grubas" zbierający trawę
1976
Długa noc poślubna (TV)
Stefam Sikora, ojciec Adama
1976
Za rok, za dzień, za chwilę
Rafał
1974
Katastrofa
górnik Wanaś
1974
Cień tamtej wiosny
1973
Stacja bezsenność
lekarz
1972
Anatomia Miłości
brygadzista na budowie
1972
Teraz i w każdą godzinę
milicjant
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
mężczyzna w celi (nowela "Teczka")
1972
Trzeba zabić tę miłość
Przewodniczący komisji ds. uchylających się od pracy, znajomy ojca Andrzeja
1971
Diament radży
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
strzelec Grudzień
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
Grudzień
1971
Uciec jak najbliżej
pan Stanisław
1969
Sąsiedzi
Polak przepytujący pastora
1967
Sami swoi
handlarz na targu, sprzedawca 10 sukien damskich, i do tego lakierek; nie występuje w czołówce
1965
Katastrofa
1959
Lotna
wachmistrz
1959
Kamienne niebo
Safian
1959
Biały niedźwiedź
konspirator
1958
Popiół i diament
Smolarski z cementowni zabity przez Maćka pod kapliczką
1956
Cień
członek bandy "Malutkiego"
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll