PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiesław Gołas

Wiesław Gołas
URODZONY: 09 październik 1930, Kielce
Filmografia
 AKTOR (55)
2010
Tu, popatrz blizna
2006
Kobieta pracująca
(bohater filmu)
1995
Szabla od komendanta
Ignatko
1989
Rififi po sześćdziesiątce
Wojciech Kukliński "Pulop"
1985
Dłużnicy śmierci
Listwa
1983
Kasztelanka
wędkarz
1983
Tajemnica starego ogrodu
Mniszek, członek szajki
1982
Niech cię odleci mara
Zalewski
1982
Oko proroka
Midopak
1982
Latawiec
Stec
1981
Gdzie szukać szczęścia
kataryniarz
1981
Filip z Konopi
fryzjer Czesław, narzeczony Jańci
1980
Dzień Wisły
żołnierz
1979
Klincz
król
1979
Noc poślubna w biały dzień
Biernacki
1978
Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy
inspicjent
1978
Wszyscy i nikt
Twardy
1976
Brunet wieczorową porą
Kazik
1975
Kazimierz Wielki
Maćko Borkowic
1974
Potop
Stefan Czarniecki
1974
Nie ma róży bez ognia
Malinowski
1972
Poszukiwany, poszukiwana
pan Karpiel
1971
Kareta
rewolwerowiec
1971
Dzięcioł
Stefan Waldek
1970
Hydrozagadka
Taksówkarz
1970
Dziura w ziemi
piekarz Kazio
1969
Piąta rano
4 role: sprzątaczka, naczelnik, urzędnik, urzędniczka
1969
Nowy
komendant straży pożarnej
1968
Gra
Franek
1967
Przeraźliwe łoże
Tom
1966
Chudy i inni
Chudy
1965
Trzy kroki po ziemi
Szkudlarek
1964
Prawo i pięść
Smółka
1964
Upał
Albin
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
gitarzysta na ślubie ojca van Wordena
1964
Beata
okularnik
1963
Żona dla Australijczyka
Robert
1963
Zacne grzechy
Trzaska
1962
Dom bez okien
Robert
1962
Jak być kochaną
feldfebel
1961
Ogniomistrz Kaleń
Hipolit Kaleń
1961
Dotknięcie nocy
kapitan Prokosz
1960
Przygoda w terenie
Stasiek Pietrzak
1960
Ostrożnie, Yeti!
gangster
1960
Szklana góra
kierowca
1960
Ostrożnie Yeti
gangster
1960
Mąż swojej żony
Ciapuła
1959
Rancho Texas
Marcyś
1959
Zezowate szczęście
oficer UB
1958
Dezerter
Heinrich
1958
Miasteczko
Władek
1957
Szkice węglem
Rzepa
1956
Cień
bojowiec z organizacji podziemnej
1954
Pokolenie
żandarm niemiecki na patrolu
1951
Alicja w Krainie Czarów
Zajączek (głos)
 MUZYKA (1)
1983
Grunt żebyśmy zdrowi byli
Wokalista
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll