PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Igor Śmiałowski

Igor Śmiałowski
URODZONY: 20 czerwiec 1917, Moskwa
ZMARŁ: 16 czerwiec 2006 w wieku 88 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (20)
1995
Awantura o Basię
profesor Mendelson
1990
Jan Kiliński
Stanisław August Poniatowski
1986
Cudzoziemka
ambasador
1983
Wielki statysta
Stanisław August
1982
Dolina Issy
ksiądz Monkiewicz
1981
Biłek (TV)
Podlewski, nabywca obrazu
1978
Sto koni do stu brzegów
Wytworny
1976
Motylem jestem, czyli romans czterdziestolatka
aktor
1975
Lekcja miłości
aktor
1973
Chłopi
dziedzic
1967
Paryż - Warszawa bez wizy
dowódca
1966
Mistrz (TV)
oficer SS
1966
Don Gabriel
doktor Dog-Leśniewski
1965
Wystrzał
Michał
1962
Rodzina Milcarków
Coquerell
1960
Historia współczesna
lekarz
1957
Historia jednego myśliwca
dowódca dywizjonu 306
1955
Warszawska syrena
Warsz
1952
Młodość Chopina
Tytus Wojciechowski
1949
Miasto nieujarzmione
Andrzej
 INNE (3)
1979
Reklama dźwignią handlu
Lektor
1977
Pozdrowienia z Warszawy
Lektor
1969
Portret Henryka Sienkiewicza
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll