PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zdzisław Mrożewski

Zdzisław Mrożewski
URODZONY: 21 maj 1909, Włocławek
ZMARŁ: 05 lipiec 2002 w wieku 93 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (26)
1984
111 dni letargu
więzień - profesor medycyny
1982
Cienie
1980
Polonia Restituta
Arthur Balfour
1977
Śmierć prezydenta
prezydent Gabriel Narutowicz
1977
Granica
pan Ziembiewicz
1976
Honor dziecka (TV)
generał Honorat Koszel
1976
Zofia
Władysław
1975
Dzieje grzechu
ojciec Ewy
1973
Chłopcy (TV)
Pożarski
1971
Bolesław Śmiały
kanclerz
1971
Dzięcioł
mecenas Tylski
1970
Epilog norymberski
oskarżyciel brytyjski Maxwell Fife
1969
Czerwone i złote
Pożarski
1967
Zbrodnia Lorda Artura Savile'a
lord Merton, ojciec Sybilli
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
lord Merton, ojciec Sybilli
1967
Stawka większa niż życie
Pułkownik Krafft
1965
Głos ma prokurator
obrońca
1962
Głos z tamtego świata
profesor
1961
Świadectwo urodzenia
doktor Orzechowski (III)
1961
Kropla krwi
doktor Orzechowski
1961
Dziś w nocy umrze miasto
profesor
1961
Rzeczywistość
wojewoda
1961
Drugi człowiek
Maczewski
1958
Pożegnania
ojciec Pawła
1954
Niedaleko Warszawy
Antoni Przewłocki
1950
Warszawska premiera
hrabia Alfred
 INNE (1)
1981
Próba materii
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll