PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maja Komorowska

Maja Komorowska
URODZONA: 23 grudzień 1937, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (37)
2015
Sprawiedliwy
Matka
2014
Serce, serduszko
madam Lisiecka
2009
Rewizyta
Bella
2007
Katyń
matka rotmistrza Andrzeja
2006
A het nyolcadik napija
Hanna Szandroy
2000
Wyrok na Franciszka Kłosa (TV)
matka Kłosa
2000
Opowieści weekendowe-Skarby Ukryte
Róża
1995
Cwał
ciotka Idalia Dobrowolska
1991
Panny i wdowy
Ewelina
1989
Opowieść o "Dziadach" Adama Mickiewicza. Lawa
Pielgrzym / Guślarz
1989
Stan posiadania
Zofia
1989
Lawa
Guślarz
1988
Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest
siostra Klementyna
1988
Przenikanie z Ważką
1988
Dekalog I (TV)
Irena
1987
Wygasłe czasy
księżna Radziwiłł
1984
Rok spokojnego słońca
Emilia
1983
Sinobrody
Katarzyna
1983
Kartka z podróży
Grossmanowa
1981
Pokuszenie
Marta
1981
Człowiek z żelaza
aktorka recytująca wiersz Miłosza
1981
Limuzyna Daimler-Benz
matka Michała i Andrzeja
1980
Kontrakt
Dorota
1979
Panny z Wilka
Jola
1979
Gawęda o miłości do ziemi ojczystej
1979
Drogi pośród nocy
Elżbieta
1978
Spirala
Teresa
1974
Bilans kwartalny
Marta
1973
Chłopcy (TV)
siostra Maria
1972
Ostatni liść
kobieta
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Musia
1972
Wesele
Rachela
1972
Ocalenie
Marta
1971
Za ścianą
Anna
1970
Życie rodzinne
siostra Bella
1970
Góry o zmierzchu
Agnieszka
1960
Marysia i krasnoludki
Żagiewka (głos)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll