PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Marian Ussorowski
URODZONY: 25 sierpień 1925, Brześć
ZMARŁ: 07 styczeń 2004 w wieku 78 lat, Konstancin-Jeziorna
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (54)
1988
Leśne tropy
Reżyser
1988
Muzyka kaszubska
Reżyser
1988
Nie mieczem lecz piórem
Reżyser
1987
Rogatywka
Reżyser
1987
Stolemy kaszubskie
Reżyser
1986
Budowanie wiersza
Reżyser
1985
Szkuty i galeony
Reżyser
1984
Inwazja
Reżyser
1984
Narodziny
Reżyser
1983
Szansa
Reżyser
1982
Kreska, plama, bryła
Reżyser
1982
Techniki plastyczne
Reżyser
1982
S.O.S. dla zatoki
Reżyser
1981
Kachu-Kazimierz Ostrowski
Reżyser
1981
Szef pododdziału
Reżyser
1981
Uchronić Żuławy
Reżyser
1981
Kachu - Kazimierz Ostrowski
Reżyser
1980
Myśmy są wojsko
Reżyser
1979
Białe ogrody chmur
Reżyser
1978
Polacy w wiośnie ludów
Reżyser
1977
Światła na drodze
Reżyser
1977
Uruchomić skarby kultury
Reżyser
1974
Ludzie dzielni są wszędzie
Reżyser
1974
Wojsko w plastyce
Reżyser
1972
Walery Wróblewski
Reżyser
1972
Widoki z koleje
Reżyser
1971
W Campione d'Italia
Reżyser
1971
Zwykły, śląski dzień
Reżyser
1969
Po zloty pierścień
Reżyser
1969
Tren
Reżyser
1969
Po złoty pierścień
Reżyser
1969
Po złoty pierścień
Reżyser
1967
Nasza milicja
Reżyser
1964
Malarze gdańscy
Reżyser
1963
Latarnie morskie
Reżyser
1963
Ślady przodków
Reżyser
1962
Betony jamiste w budownictwie wiejskim
Reżyser
1962
Gdańsk średniowieczny
Reżyser
1962
Ssaki morskie
Reżyser
1961
Białe miasto nad zatoką
Reżyser
1961
Farmacja w Polsce
Reżyser
1960
Barwy i kształty ochronne zwierząt
Reżyser
1960
Małpy człekokształtne
Reżyser
1960
Szkoła Morska
Reżyser
1960
Tam, gdzie kończy się Odra
Reżyser
1960
Z dziejów pisma
Reżyser
1959
Ballada o siedmiu zamkach
Reżyser
1959
Mechanizacja transportu w portach
Reżyser
1958
Zwierciadło morza
Reżyser
1958
Skarb Bałtyku
Reżyser
1957
Od płetwy do skrzydła
Reżyser
1956
Ludzie i morze
Reżyser
1954
Teatr lalek
Reżyser
1952
Młodzi konstruktorzy
Reżyser
 SCENARIUSZ (43)
1988
Leśne tropy
Scenariusz
1988
Muzyka kaszubska
Scenariusz
1988
Nie mieczem lecz piórem
Scenariusz
1987
Rogatywka
Scenariusz
1987
Stolemy kaszubskie
Scenariusz
1986
Budowanie wiersza
Scenariusz
1985
Szkuty i galeony
Scenariusz
1984
Inwazja
Scenariusz
1984
Narodziny
Scenariusz
1983
Szansa
Scenariusz
1982
Kreska, plama, bryła
Scenariusz
1982
Techniki plastyczne
Scenariusz
1982
S.O.S. dla zatoki
Scenariusz
1981
Kachu-Kazimierz Ostrowski
Scenariusz
1981
Uchronić Żuławy
Scenariusz
1981
Kachu - Kazimierz Ostrowski
Scenariusz
1979
Białe ogrody chmur
Scenariusz
1977
Światła na drodze
Scenariusz
1977
Uruchomić skarby kultury
Scenariusz
1974
Ludzie dzielni są wszędzie
Scenariusz
1974
Wojsko w plastyce
Scenariusz
1969
Tren
Scenariusz
1967
Nasza milicja
Scenariusz
1964
Malarze gdańscy
Scenariusz
1964
Postęp techniczny w malowaniu maszyn
Scenariusz
1963
Latarnie morskie
Scenariusz
1963
Ślady przodków
Scenariusz
1962
Betony jamiste w budownictwie wiejskim
Scenariusz
1962
Gdańsk średniowieczny
Scenariusz
1962
Ssaki morskie
Scenariusz
1961
Farmacja w Polsce
Scenariusz
1960
Barwy i kształty ochronne zwierząt
Scenariusz
1960
Małpy człekokształtne
Scenariusz
1960
Szkoła Morska
Scenariusz
1960
Tam, gdzie kończy się Odra
Scenariusz
1960
Z dziejów pisma
Scenariusz
1959
Mechanizacja transportu w portach
Scenariusz
1958
Zwierciadło morza
Scenariusz
1958
Skarb Bałtyku
Scenariusz
1956
Ludzie i morze
Scenariusz
1956
Aklimatyzacja roślin
Scenariusz
1952
Młodzi konstruktorzy
Scenariusz
Opowieść Bieszczadzka
Scenariusz
 INNE (4)
1982
S.O.S. dla zatoki
Komentarz
1981
Uchronić Żuławy
Komentarz
1963
Ślady przodków
Komentarz
1962
Ssaki morskie
Komentarz
 PRODUKCJA (1)
1977
Technika pracy żurawia samojezdnego
Kierownik produkcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll