PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Grażyna Wolszczak

Grażyna Wolszczak
URODZONA: 07 grudzień 1958, Gdańsk
Filmografia
 AKTORKA (30)
2017
Podatek od miłości
2013
128. szczur
Matka Asi
2011
Wojna żeńsko-męska
Bardzo Ważna Osoba z TV
2008
Polska nowela filmowa
Monika
2006
Ja wam pokażę!
Judyta
2003
Gdzie jest Nemo 3D
Coral, polski dubbing (głos)
2003
El Cid - legenda o mężnym rycerzu
Gimena, polski dubbing (głos)
2001
Wiedźmin
Yennefer
2001
Inferno
Matka Anki
2000
Nieznana opowieść wigilijna (TV)
Boruniowa
2000
Dinozaur
Plio (polska wersja językowa) (głos)
2000
The Grinch. Świąt nie będzie
Martha May (polska wersja językowa) (głos)
2000
Żółty szalik
Współpracowniczka bohatera
1999
Wszyscy moi bliscy
Angelika
1998
Ballada o czyścicielach szyb
Helena, żona Janusza
1997
Ostatni rozdział
1997
Polowanie
mama Alika
1997
Polowanie
mama Alika
1997
Cudze szczęście
Ewa
1997
Prostytutki
Właścicielka mieszkania
1996
Gry uliczne
Maria
1992
Felix Dzierżyński ląduje w Warszawie
1991
Femina
Prostytutka
1990
Kapitan Conrad
Ewelina Korzeniowska
1989
Żelazną ręką
Agata
1989
Lawa
sanitariuszka na dziadach, Księżna w scenie "Balu u Senatora"
1988
Dotknięci
1987
Dondula (TV)
Dondula
1987
Zamknąć za sobą drzwi
Jovita
1986
Maskarada
Julka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll