PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wanda Łuczycka

Wanda Łuczycka
URODZONA: 02 lipiec 1907, Józefów Lubelski
ZMARŁA: 03 lipiec 1996 w wieku 89 lat, Skolimów (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (32)
1988
Warszawskie gołębie
matka Kaczmarskiego
1987
Jedenaste przykazanie
Goldszmidka
1986
W cieniu nienawiści
ciotka
1985
Diabeł (TV)
Rapetowa
1984
Zabicie ciotki
babcia
1976
Mgła
Sołtysiakowa
1976
Klara i Angelika
gosposia Naimskich
1974
Gra
przyjaciółka Melanii Kicały
1974
Awans
Horpyna
1974
Historia pewnej miłości
matka Haliny
1973
Nagrody i odznaczenia
salowa
1972
Kaprysy Łazarza
żona Jacentego
1972
Szklana kula
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
szatniarka (nowela "Palto")
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
woźna
1965
Wojna domowa
1965
Niekochana
właścicielka pokoju wynajmowanego przez Noemi
1964
Późne popołudnie
Maria
1963
Mój drugi ożenek
matka Jadźka
1962
Rodzina Milcarków
Pyrkowa
1962
Głos z tamtego świata
Wiktoria
1961
Dotknięcie nocy
kasjerka z kombinatu
1961
Świadectwo urodzenia
(III)
1961
Kropla krwi
Cieślikowa
1961
Jutro premiera
barmanka
1961
Dziś w nocy umrze miasto
właścicielka restauracji "Astoria"
1960
Mąż swojej żony
Kowalska
1958
Dezerter
Karolkowa
1957
Dwie godziny
Marta, żona Filipa
1954
Kariera
Rosiakowa
1953
Celuloza
Rozalia Stelmachowa
1946
W chłopskie ręce
Patykowa
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll