PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Kurnakowicz

Jan Kurnakowicz
URODZONY: 27 styczeń 1901, Wilno
ZMARŁ: 04 październik 1968 w wieku 67 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (19)
1958
Król Maciuś I
generał
1957
Zemsta
Cześnik Raptusiewicz
1957
Deszczowy lipiec
Kawka
1953
Sprawa do załatwienia
dźwiękowiec
1952
Młodość Chopina
profesor Elsner
1950
Warszawska premiera
Jan Quatrini
1949
Miasto nieujarzmione
Piotr Rafalski
1946
Zakazane piosenki
Cieślak
1938
Sygnały
właściciel tawerny
1938
Kościuszko pod Racławicami
sierżant Biedroń
1938
Dziewczyna szuka miłości
Tomasz Kotlica
1937
Ty, co w ostrej świecisz bramie
Józiuk
1936
Tajemnica Panny Brinx
Kielich, detektyw
1936
Bohaterowie Sybiru
Stiopa
1936
Barbara Radziwiłłówna
stolnik Kieżgajłło
1933
Prokurator Alicja Horn
gość w lokalu
1933
Dzieje grzechu
Horst
1932
Rok 1914
stangret Jędrek
1929
Mocny człowiek
jego sekretarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll