PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maria Klejdysz

Maria Klejdysz
URODZONA: 05 marzec 1927, Bogucice
ZMARŁA: 21 listopad 2009 w wieku 82 lat, Skolimów (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (34)
2009
Piksele
Babcia Anastazja
2006
W krainie jaskrawych zabawek ;-)
babcia Mai
2005
Parę osób, mały czas
Borkowa
2004
Piekło niebo
Babcia Marty
2003
Biała róża
starsza pani
2002
Suplement
Sąsiadka Berga
1999
Egzekutor
staruszka popełniająca samobójstwo
1996
Panna Nikt
ciotka Kasi
1995
Drzewa
Babcia
1994
Faustyna
starsza siostra
1993
Przypadek Pekosińskiego
pani Bukowska
1990
Ballada o człowieku spokojnym
Greta Mutter
1988
Warszawskie gołębie
sekretarka kolegium
1988
Pamięć i legenda
matka
1987
Anioł w szafie
pani Olga
1984
Zabicie ciotki
ciotka Luiza
1981
Ryś
córka Sieradzkiego
1980
Dziewczyna i chłopak
Krogulska
1979
Gwiazdy poranne
sołtysowa Szabłowska
1978
Wołanie Marii
Kobieta
1978
Justyna
członek rodziny Karola
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
Domańska
1977
Sam na sam
matka Ani
1976
Zanim nadejdzie dzień
matka Barbary
1976
Zagrożenie
więźniarka z Majdanka
1976
Czerwone ciernie
Sułkowa
1976
Wielki układ
matka
1975
Hazardziści
jego żona
1975
Opadły liście z drzew
matka Henryka
1973
Zasieki
Praskowia Iwanowna
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
Zofia, żona Ligenzy
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
1968
Ortalionowy dziadek
kelnerka; nie występuje w napisach
1957
Zagubione uczucia
Zofia Stańczakowa
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll