PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Kazimierz Konrad
URODZONY: 23 styczeń 1921, Dolina k. Stanisławowa
ZMARŁ: 25 wrzesień 1988 w wieku 67 lat, Rybnik (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (35)
1988
Impresje c-minor
Scenariusz
1987
Sam sobie
Opieka pedagogiczna
1987
Pociągi - pożegnania
Opieka pedagogiczna
1986
Śniadanie
Opieka pedagogiczna
1986
Włosy. Post Scriptum do "Infantki"
Opieka pedagogiczna
1985
Stanisław i Anna
Scenariusz
1982
Milczenie
Opieka pedagogiczna
1981
Medytacje
Opieka pedagogiczna
1980
Długi stół
Opieka pedagogiczna
1980
Genitrix
Opieka pedagogiczna
1980
Skasowane drzwi
Opieka pedagogiczna
1979
Piwnica Wandy Warskiej
Scenariusz
1979
Między dniem a snem
Opieka pedagogiczna
1978
Tercet egzotyczny a może erotyczny?
Opieka pedagogiczna
1978
Borsucza 7
Opieka pedagogiczna
1978
Repasaż
Opieka pedagogiczna
1976
Meandry
Opieka pedagogiczna
1975
Teatr tamtych lat
Scenariusz
1975
Grand Hotel
Opieka artystyczna
1975
Bisowanie
Opieka artystyczna
1975
Zmrużenie oka
Opieka pedagogiczna
1972
W trzeciej osobie
Opieka pedagogiczna
1972
Listopad
Opieka pedagogiczna
1972
Paryż
Opieka pedagogiczna
1971
Dalej i dalej
Opieka pedagogiczna
1971
Karin
Opieka pedagogiczna
1971
Lustro
Opieka pedagogiczna
1971
Styl dowolny
Opieka pedagogiczna
1971
Miłość
Opieka pedagogiczna
1971
Pajace
Opieka pedagogiczna
1970
Kręte ścieżki
Opieka pedagogiczna
1968
Uśmiech
Opieka pedagogiczna
1966
Męska profesja
Opieka pedagogiczna
1966
Trio Barlycz
Opieka pedagogiczna
1964
Polana za wierchem
Opieka pedagogiczna
 ZDJĘCIA (32)
1984
Hania (TV)
Zdjęcia
1980
Wyrok śmierci
Zdjęcia
1978
Bilet powrotny
Zdjęcia
1975
Jej powrót
Zdjęcia
1974
Zaczarowane podwórko
Zdjęcia
1974
Zwycięstwo
Zdjęcia
1973
Poprzez piąty wymiar
Zdjęcia
1972
Dary magów
Zdjęcia
1971
Obcy w lesie (TV)
Zdjęcia
1971
Aby życie było milsze
Zdjęcia
1970
Akcja "Brutus"
Zdjęcia
1969
Dramat
Zdjęcia
1969
Ostatnie dni
Zdjęcia
1969
Mimetyzm
Zdjęcia
1969
Wielki mecz
Zdjęcia
1968
Kierunek Berlin
Zdjęcia
1967
Tortura nadziei (TV)
Zdjęcia
1967
Duch z Canterville
Zdjęcia
1966
Mocne uderzenie
Zdjęcia
1966
Don Gabriel
Zdjęcia
1965
Katastrofa
Zdjęcia
1964
Barwy walki
Zdjęcia
1963
Liczę na wasze grzechy
Zdjęcia
1963
Godzina pąsowej róży
Zdjęcia
1963
Żona dla Australijczyka
Zdjęcia
1962
Klub Kawalerów
Zdjęcia
1961
Rzeczywistość
Zdjęcia
1961
Historia żółtej ciżemki
Zdjęcia
1960
Powrót
Zdjęcia
1959
Sygnały
Zdjęcia
1958
Małe dramaty
Zdjęcia
1957
Szkice węglem
Operator kamery
 PION REŻYSERSKI (6)
1988
Impresje c-minor
Reżyser
1985
Stanisław i Anna
Reżyser
1979
Piwnica
Reżyser
1979
Piwnica Wandy Warskiej
Reżyser
1975
Teatr tamtych lat
Reżyser
1971
Tema con variazione
Reżyser
 PRODUKCJA (2)
1972
W trzeciej osobie
Kierownik produkcji
1963
Febliki Tatiany
Producent
 DŹWIĘK (1)
1982
Jajko
Dźwięk
Opis
Słuchacz Kursu Przygotowania Filmowego w Krakowie (1946), absolwent Wydziału Operatorskiego czechosłowackiej FAMU w Pradze. Początkowo asystent operatora i operator filmów dokumentalnych w Polskiej Kronice Filmowej i Wytwórni Filmów Fabularnych w Łodzi. Operator filmów fabularnych, realizator filmów dokumentalnych i muzycznych. Pracownik naukowy w łódzkiej Szkole Filmowej (lata 1951-1988), w latach 1972-81 dziekan Wydziału Operatorskiego. Autor książki "Światło w filmie".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll