PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jarosław Brzozowski

Jarosław Brzozowski
URODZONY: 22 czerwiec 1911, Kowno
ZMARŁ: 29 sierpień 1969 w wieku 58 lat, Warszawa
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (16)
1969
Pasje Jana Matejki
Reżyser
1969
Warszawa w malarstwie Canaletta
Reżyser
1965
Interpretacje
Reżyser
1965
Czerwone światło
Reżyser
1964
Polska - zwykły dzień
Reżyser
1962
Na białym szlaku
Reżyser
1961
Chopin w kraju
Reżyser
1961
Prekolumbijska sztuka meksykańska
Reżyser
1960
Miejsce na lato
Reżyser
1959
Notatki z rogatej ziemi
Reżyser
1957
Piotr Michałowski
Reżyser
1957
Tadeusz Kulisiewicz
Reżyser
1956
Warszawa 1956
Reżyser
1955
Warszawa w obrazach Canaletta
Reżyser
1948
Młodzież na wybrzeżu
Reżyser
1946
Wieliczka
Reżyser
 SCENARIUSZ (12)
1969
Pasje Jana Matejki
Scenariusz
1969
Warszawa w malarstwie Canaletta
Scenariusz
1965
Czerwone światło
Scenariusz
1964
Polska - zwykły dzień
Scenariusz
1961
Chopin w kraju
Scenariusz
1960
Miejsce na lato
Scenariusz
1959
Notatki z rogatej ziemi
Scenariusz
1959
Zbigniew Pronaszko
Scenariusz
1957
Piotr Michałowski
Scenariusz
1957
Tadeusz Kulisiewicz
Scenariusz
1956
W dolinie Prądnika
Scenariusz
1946
Wieliczka
Scenariusz
 ZDJĘCIA (12)
1970
Abakany
Zdjęcia
1969
Warszawa w malarstwie Canaletta
Zdjęcia
1965
Interpretacje
Zdjęcia
1961
Chopin w kraju
Zdjęcia
1961
Prekolumbijska sztuka meksykańska
Zdjęcia
1960
Miejsce na lato
Zdjęcia
1959
Zbigniew Pronaszko
Zdjęcia
1957
Piotr Michałowski
Zdjęcia
1957
Tadeusz Kulisiewicz
Zdjęcia
1948
Młodzież na wybrzeżu
Zdjęcia
1947
Zamość renesansowy
Zdjęcia
1946
Wieliczka
Zdjęcia
 INNE (2)
1969
Warszawa w malarstwie Canaletta
Komentarz
1965
Interpretacje
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll