PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Halina Mikołajska

Halina Mikołajska
URODZONA: 22 marzec 1925, Kraków
ZMARŁA: 22 czerwiec 1989 w wieku 64 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (11)
2009
Rewizyta
ciotka
1993
Halina we wspomnieniach Mariana Brandysa
(bohater filmu)
1983
Kartka z podróży
babcia Grossmanowa
1974
Bilans kwartalny
Róża
1973
Nagrody i odznaczenia
współpracowniczka NSZ
1972
Dama pikowa (TV)
hrabina
1970
Życie rodzinne
ciotka
1966
Witkacy
1963
I gramy dla was co dzień...
brak danych
1962
Drugi brzeg
kobieta z dzieckiem
1960
Nikt nie woła
Olga Stareńska
 INNE (3)
1963
W minucie pamięci
Lektor
1955
I dla nas świeci słońce
Lektor
1955
Pod jednym niebem
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll